Doorgaan naar hoofdcontent

In de plooi

Wat was dat hier allemaal gisteren? Eerst zo lang niets laten zien / horen, en dan zo'n beetje van mijn oren komen maken. Het zijn geen manieren, ik weet het...

Het is dat het druk is tegenwoordig. Niets bijzonders, gewoon de "gewone" drukte des levens. Druk op het werk - dat ligt aan de tijd van het jaar, en druk met terug naar school en bijna naar school gaande kinders. En de eerste zieken zijn ook al gevallen. Ik was zelf twee weken terug al even out, en nu heeft de zoon het goed te pakken...

Komt daar nog bij dat ik mijn lat nogal hoog leg. Ik kan heel veel relativeren, maar niet voor mezelf... En dan maak je het voor jezelf nog drukker hé...

En dan vergeet een mens al eens vanalles... vergeten te bloggen over hoe we met het Mechels Naaikranske recykleerden, vergeten foto's maken van wat ik vorige week nog maakte (als wekelijkse pin zelfs!). En nu is het al onderweg naar een nieuwe eigenaar.

En als je dan zoals gisteren eindelijk jezelf eens de tijd gunt om eens door te werken, en je naaimachine werkt niet mee, tja, dan schrijf je de frustratie "even" van je af... En het heeft geholpen hoor!

Vanmiddag mocht de Bernina uit de hoek, en heb ik haar eens goed gesoigneerd. Stof verwijderd, alles opnieuw ingeregen, en ze liep weer als nieuw!
Tijd om die nieuwe rok af te maken.

Een nieuwe rok volgens een patroontje uit de Burda van maart 2009. Onlangs afgevoerd uit de bibliotheek uit mijn kinderjaren en door een opmerkzame bibliothecaris opzijgehouden. Want mijn dochter kan daar misschien nog iets mee doen? Dank u vake!

Er stonden een aantal toffe patronen in, ook nog voor een mannenhemd. En een rok met stolpplooien, drie voor- en drie achteraan. En zakken met heuppas. Dat was een nieuwe uitdaging voor mij, en ik bedacht dat een paspelke langs de zakopening niet zou misstaan. We zochten dus een paspel bij de stof. En keken daarna, na het knippen der patroondelen, ook eens naar de werkbeschrijving. Slik...Het Burdas is een bijzonder taaltje zo bij momenten. Gelukkig stond er verderop in het boekske een workshop over hetzelfde, met veel tekeningen.


Ziezo! Het is een wat arbeidsintensiever rokje, door de zakken met heuppas en de plooien, maar dat vind ik er ook wel leuk aan. Zo lezen, kijken, eens iets proberen, en uiteindelijk zien dat alles in de juiste plooi valt.

Ik ben er blij mee!

En om positief af te sluiten, er is nog wel meer waar ik blij mee ben hoor!
Zo ben ik blij met de nieuwe regeling op het werk waardoor ik woensdagnamiddag vrij ben voor mijn kinderen. En met de zoon die zich supergoed in zijn vel voelt in de nieuwe klas. En met diezelfde zoon die gisteren zowaar zijn eerste 10 meter helemaal alleen fietste. En ik kan zo ook nog wel even doorgaan hoor!

Reacties

  1. mooie rok ondanks de drukte geproduceerd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie rok, een staaltje van kunde.
    en ik ben ook blij dat jij blij bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heel mooi rokje! Een patroon om te onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt een prachtrokje ! Zul je volgens mij nog heel veel geniet van hebben !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Supermooi, de kleur, het model, het paspelke als folieke, ... Geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waw, een prachtige rok!!! Daar ga je veel geniet van hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klassevol rokje!!!
    En ik ben BLIJ dat jij BLIJ bent en daarbovenop heb je mij dan ook weer BLIJ gemaakt met de gearriveerde cadeautjes van jouw give away!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heb je nog enig idee welk nummer het patroon had ?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat is patroon 105C in de Burda 3/2009. Ik weet niet of het ook als los patroon bestaat en welk nummer dat dan zou hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!

Populaire posts van deze blog

Bonnie - Fibre Mood 12

Het is alweer zover... de nieuwe Fibre Mood ligt in de winkel! En het is een topeditie... Ik had bij meerdere patronen meteen de "wil-ik-maken"-reflex. Mijn nog herstellende arm dwong mij evenwel om het eenvoudig te houden. Iets in de categorie minimale moeite - maximaal resultaat liefst. En daar was Bonnie, een blouse met een aansluitend lijfje en zot schone mouwen!  Al die andere mooie patronen verhuisden naar mijn to-sew lijstje, en ik ging voluit voor Bonnie! Nieuwe stof zou ik daar niet voor kopen... Tot ik bij Ansje Handmade deze fantastische crepe van Eglantine & Zoe tegenkwam... en daar bovendien ook meteen de Bonnie blouse in zag... En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! De stof valt mooi soepel door, verwerkte zalig en is een plezier om te dragen. Voor een volgende Bonnie zal ik dan iets uit de voorraad nemen, beloofd 😏. Het maken ging relatief snel, al ben je wel even bezig met de plooien in de mouwen. Maar het resultaat mag er dan wel zijn!  Dit w

Isa sweaterdress

Mag ik u voorstellen: Isa! Isa is het nieuwste patroon van Bel'Etoile . Het is een sweater, een crop-top én een sweaterjurk, met colourblock-opties. Je kan er een jurk met rimpelrok en grote zakken van maken of een rechttoe-rechtaan sweaterjurk. En dat is wat wij deden voor de patroontest. Mijn Janne heeft steeds uitdagender maten. Op basis van haar borstomtrek koos ik op aanraden van Isabel voor maat 98, en die verlengde ik naar maat 116. En dat resulteerde in de perfecte pasvorm voor mijn dametje! De mooie sweaterstof vond ik bij Madeline de Stoffenmadam . Je weet wel, zo'n coupon die je niet kunt laten liggen... Als je voor de basic sweaterjurk kiest, dan heb je in geen tijd een prachtresultaat. En dat is ook dankzij de superduidelijke handleiding! Janne vindt haar Isajurk alvast zalig! Zacht, comfortabel en speelproof. Helemaal zoals ze het graag heeft! Het gaat hier dan zeker ook niet bij deze ene basic versie blijven. Ik ga zeker oo

Rollercoaster getest en goedgekeurd! (kcw #1)

Op dag 1 en 3 - die voor mij eigenlijk dag 2 was - van Kids Clothes Week maakte ik voor de zoon de Rollercoaster uit Homemade Mini Couture . Dat boek deed ik mezelf cadeau zodra het in de winkel lag, want met een zoon van 5 en een dochter van 3, ga ik daar nog héél veel plezier aan beleven! De Rollercoaster dus! Ik nam het patroon voor 5 jaar over, maar verlende de pijpen. Het patroon tekenen en knippen deed ik eigenlijk al op zondag, om op dag 1 meteen achter de naaimachine te kunnen starten. Na exact 1 uur stikken had ik na dag 1 vier halve broekspijpen klaar. Dinsdag had ik geen tijd, wegens een info-avond over het eerste leerjaar (het gaat vooruit!). Dag 3 was voor mij dus eigenlijk dag 2. Ik haalde de verloren tijd van dinsdag in en na nog eens 1,5 uur werken was mijn rollercoaster klaar. En was het al te donker om nog foto's te maken. Bij deze dus: Voor vandaag staat er weer wat knipwerk op het programma...