Doorgaan naar hoofdcontent

letterfretters - kikker leest, wij ook!

Letters worden woorden worden zinnen... Ik mocht er de afgelopen maanden nog getuige van zijn. Eerst de klik, dan de kick... hij leest! En sindsdien is geen letter nog veilig hier in huis! Niet ontsnapt die ontzettende leeshonger. Puur genieten is dat!
En mooi ook, dat de liefde voor het geschreven woord écht in de genen blijkt te zitten.



De passie voor de naaimachine die kreeg ik van de mama. Die voor boeken, daar mag ik mijn papa voor danken... Bij mij gebeurde het ergens onderweg naar de derde kleuterklas. Letters regen zich aaneen tot woorden, en die woorden maakten plots zinnen. En ik, ik was vertrokken. Voor een kindertijd met de neus in de boeken. 3 bibliotheken bezochten we om de leeshonger te stillen. De laatste jaren ligt het tempo een pak lager, maar ik kan nog altijd ontzettend genieten van een goed boek. Er zit er altijd één in mijn handtas. Om mijn hoofd leeg te lezen tussen werk en thuis. En met een goed verhaal, een glas wijn of een kop thee in de zetel, zalig toch!

Toen kikker op zoek was naar nieuwe leesvrienden, moest ik dan ook niet lang aarzelen. Deze keer zou ik zeker meedoen!
Ik bezorgde mijn kikkervrienden, Liesbet, Marèse, Anneleen en Haaike een klein notaboekje. Geïnspireerd door mijn papa die altijd een briefje op zak heeft. Om op te noteren wat hij gelezen heeft en nog wil lezen. Ik vulde de eerste bladzijden al in met mijn boekentips: het boek in de handtas, ééntje dat is bijgebleven, en ééntje dat ik zelf ook nog wil lezen:
- Vele Hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck
- Meer dan een minnaar van Oscar Van den Boogaard
- De man van je leven van Arthur Japin

In ruil voor mijn tips, kreeg ik ook een pracht van een leeslijst voorgeschoteld!
Met een bezoekje aan de boekenbeurs én aan de ouderlijke boekenkast, vond ik ook al de eerste boeken voor mijn nieuwe te-lezen-lijst:
Jeanette Winterson - De Passie v gekocht op de boekenbeurs - de papa die erbij was, wou hem ook meteen lezen...
Meir shalev - Fontanel v
Patricia MacLachlan - Verborgen schatten
Tom Lanoye - Sprakeloos v (staat bij mijn ouders in de collectie, maar zit nog even bij iemand anders die hem moest lezen)
Siri Hustvedt - Wat me lief was
Harry Mulisch - Twee vrouwen
Patrick Süskind - Het Parfum v (lang geleden al gelezen, maar ik herlees hem deze herfst/winter graag nog eens opnieuw)
Cathérine Clément - De reis van Theo

Volgen waar ik mij ergens in dit lijstje bevind? Dat kan hier in de zijbalk, daar zet ik altijd 'het boek in de handtas' van het moment.

Hopelijk ook voor jullie een inspirerend lijstje... veel leesplezier!

Reacties

  1. Dankjewel voor de boekentips! Als leesbeest in hart en nieren kan ik de jeugdige leesinteresse enkel toejuichen. Mijn kapoentje heeft de microbe ook. Toen hij vier maanden oud was, kon hij al een bladzijde van een knisperboekje omslaan. Jong geleerd is oud gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lezen is zo fijn! Ik heb er maar weinig tijd meer voor, maar toch, het blijft een van mijn grootste hobby's.
    Veel leesplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik voel de smaak van jouw woorden en kijk verlangend uit naar de onbekende titels die je noteerde. Lezen is zalig ! Boeken zijn mijn vrienden ! En omdat ik ze niet allemaal zelf kan kopen ; ben ik fan van drie bibliotheken. Een snoepjesdoos is dat voor mij ! Benieuwd welke boeken uit jouw lijstje ik mooi vind.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!

Populaire posts van deze blog

Bonnie - Fibre Mood 12

Het is alweer zover... de nieuwe Fibre Mood ligt in de winkel! En het is een topeditie... Ik had bij meerdere patronen meteen de "wil-ik-maken"-reflex. Mijn nog herstellende arm dwong mij evenwel om het eenvoudig te houden. Iets in de categorie minimale moeite - maximaal resultaat liefst. En daar was Bonnie, een blouse met een aansluitend lijfje en zot schone mouwen!  Al die andere mooie patronen verhuisden naar mijn to-sew lijstje, en ik ging voluit voor Bonnie! Nieuwe stof zou ik daar niet voor kopen... Tot ik bij Ansje Handmade deze fantastische crepe van Eglantine & Zoe tegenkwam... en daar bovendien ook meteen de Bonnie blouse in zag... En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! De stof valt mooi soepel door, verwerkte zalig en is een plezier om te dragen. Voor een volgende Bonnie zal ik dan iets uit de voorraad nemen, beloofd 😏. Het maken ging relatief snel, al ben je wel even bezig met de plooien in de mouwen. Maar het resultaat mag er dan wel zijn!  Dit w

Isa sweaterdress

Mag ik u voorstellen: Isa! Isa is het nieuwste patroon van Bel'Etoile . Het is een sweater, een crop-top én een sweaterjurk, met colourblock-opties. Je kan er een jurk met rimpelrok en grote zakken van maken of een rechttoe-rechtaan sweaterjurk. En dat is wat wij deden voor de patroontest. Mijn Janne heeft steeds uitdagender maten. Op basis van haar borstomtrek koos ik op aanraden van Isabel voor maat 98, en die verlengde ik naar maat 116. En dat resulteerde in de perfecte pasvorm voor mijn dametje! De mooie sweaterstof vond ik bij Madeline de Stoffenmadam . Je weet wel, zo'n coupon die je niet kunt laten liggen... Als je voor de basic sweaterjurk kiest, dan heb je in geen tijd een prachtresultaat. En dat is ook dankzij de superduidelijke handleiding! Janne vindt haar Isajurk alvast zalig! Zacht, comfortabel en speelproof. Helemaal zoals ze het graag heeft! Het gaat hier dan zeker ook niet bij deze ene basic versie blijven. Ik ga zeker oo

Rollercoaster getest en goedgekeurd! (kcw #1)

Op dag 1 en 3 - die voor mij eigenlijk dag 2 was - van Kids Clothes Week maakte ik voor de zoon de Rollercoaster uit Homemade Mini Couture . Dat boek deed ik mezelf cadeau zodra het in de winkel lag, want met een zoon van 5 en een dochter van 3, ga ik daar nog héél veel plezier aan beleven! De Rollercoaster dus! Ik nam het patroon voor 5 jaar over, maar verlende de pijpen. Het patroon tekenen en knippen deed ik eigenlijk al op zondag, om op dag 1 meteen achter de naaimachine te kunnen starten. Na exact 1 uur stikken had ik na dag 1 vier halve broekspijpen klaar. Dinsdag had ik geen tijd, wegens een info-avond over het eerste leerjaar (het gaat vooruit!). Dag 3 was voor mij dus eigenlijk dag 2. Ik haalde de verloren tijd van dinsdag in en na nog eens 1,5 uur werken was mijn rollercoaster klaar. En was het al te donker om nog foto's te maken. Bij deze dus: Voor vandaag staat er weer wat knipwerk op het programma...