maandag 27 februari 2012

van (tante) leentje


Ik heb twee prachtige nichtjes. Zusjes dan nog. En we zijn bijna samen jarig, al bijna zes (en vier) jaar lang...

Ik deed al behoorlijk mijn best bij de cadeautjesjacht, maar er mocht toch nog iets extra bij... De inspiratie kwam zowat samen met dit boekje:


Japans uit de krantenwinkel zowaar... Ik koos één patroon dat -mits een ander onderstukje - zowel tuniekje als jurk kon worden, en stelde mijn atelier op:


En het mag gezegd, de titel van het boekje is niet gelogen. Het meeste werk zat in het uittekenen van de patroondelen. En het twijfelen over de juiste maat heeft ook nog wat tijd gekost... Het is maar dat ik al hier en daar gelezen en gezien heb dat die Japanse maten soms verrassend groot durven uitvallen...
Plan A, onze Lukas opmeten, "want die heeft zo ongeveer het formaat van ons Lotte" leek me iets te riskant... Dan maar plan B: vlakaf aan de mama en papa van Hanne en Lotte vragen om hun dochterkes op te meten (weg verrassing...). en toch ook nog plan C, even de lengte van de jurk dubbelchecken bij de oma...
Op basis van de doorgegeven maten werd het een 100 voor Lotte, een 110 voor Hanne, wat ook zou moeten overeenkomen met 4 en 6 jaar.
Spannend, dat wel.

Voor Hanne werd het de jurk. Voor het lijfje gebruikte ik linnen van het stoffenspektakel, voor het rokje 'Hop Dot' van Free Spirit, gekocht bij Fabric City.


Afgewerkt met zelfgemaakt biais (!)aan de armen en de hals, achteraan een splitje, met een lintje en een strik (die, dat komt best goed uit, camoufleert dat ik daar een beetje heb moeten prutsen...)


Voor Lotte een tuniekje in een bloemenkatoentje van bij Pauli.


Afgewerkt met lichtgroen bloemetjesbiaislint van de markt, en een knoopje.

(gepresenteerd op vintage-C&A-kapstok)

Als ze nu maar passen... Met angst en beven keek ik toe hoe de cadeautjes uitgepakt werden, en de kleertjes gepast... En gelukkig, twee keer als gegoten! Poeh!

11 opmerkingen:

 1. oh waauw zo mooi zeg! Ik ben fan! en amaai zo maar een japans boekje in jullie krantenwinkel? ik moet hier al mijn best doen om een ottobre in de wacht te slepen! lucky you :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleedjes! Die zusjes hebben geluk !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die mama en die meisjes moeten wel heel blij met jouw cadeautjes geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Die meiskes boffen maar met zo'n tante :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi ! Ik zou apetrots zijn, mocht ik zoiets mogen afgeven !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 't is heel erg mooi, ik ben fan van het strikje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke blog zeg, ik ga hier blijven plakken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!