zondag 30 december 2012

Tussen bad en bed

Wij hadden vroeger thuis een boek met die titel, met op de cover een kindje dat letterlijk tussen een bad en een bed inzat. Met een boek. En in een dikke witte badjas.
Als ik het mij nog goed herinner tenminste...

Maar daar gaat het hier nu niet over. Over dat boek dan.

Het gaat hier eigenlijk over een kerstcadeau voor mijn metekindje. Voor Hanne zet ik namelijk graag mpijn beste beentje voor. Dat wil zeggen op zoek gaan naar geschikte cadeautjes, en er zelf ook altijd ééntje maken.

Dat betekent dat het met kerst uitkijken is naar het verlanglijstje, en daar de zelf te maken items op aanvinken. Voor wat plan A betreft - een handtasje en portemonneetje - werd het gras me voor de voeten weggemaaid. Oma vond en kocht een schattig setje, en liet me dat gelukkig ook nog net op tijd weten.

Verderop op het lijstje stond ook nog een kamerjas. Voor tussen bad en bed en om mee te nemen bij logeerpartijtjes. Hannes lievelingskleur is tegenwoordig geel en daar kan ik me wel in vinden!


Het werd Outfoxed van Lizzy House, gekocht bij Vermiljoen. Het patroon vond ik in de Ottobre 6/2011. Die ik hier overigens om één of andere bizarre reden in de Duitse versie heb liggen... Gelukkig kon iemand me een Nederlandse vertaling bezorgen, dat werkte toch iets vlotter.

Toen ik gisterenavond klaar was, was het al te donker voor foto's, dus vanmorgen, voor we richting familiekerstbrunch vertrokken, nog snel een paar fotootjes gemaakt...
En dan inpakken en wegwezen! Bij het uitpakken werd het label herkend: "Oh kijk, en ik denk dat ze dat zelf genaaid heeft!". Ze haalde er snel ook de muts en sjaal van vorig jaar bij, om haar "collectie van tante Leentje" te tonen.

Ik kreeg in ruil ook een zeer fijn cadeautje van ons Hanne, en mag stofjes gaan kiezen bij de Stoffenkamer. Plezant is dat!

11 opmerkingen:

 1. Plezant is dat, dat kan ik wel geloven! De Stoffenkamer is mijn favoriet :) En ook plezant dat Hanne content was met haar badjas, we kunnen ze geen ongelijk geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie bad-kamerjas !!
  En wat een heerlijk cadeau !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Dat staat hier ook op het to do-lijstje!
  Fijn eindejaar en een mooi en gelukkig 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooie kamerjas. en leuk dat je stofjes kan gaan kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is echt wel een luxe kamerjas geworden ! Heel mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een toffe kamerjas, daar gaat die Hanne vast uren 's avonds in de zetel in doorbrengen! Ze heeft nogal chance met haar meter!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet r heeerlijk uit ;-)
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!