woensdag 29 januari 2014

streepjes voor... (KCW 1&2)

Dit had ik niet zien aankomen...Het voornemen voor deze Kids Clothes Week was om de kinderen van nieuwe truien te voorzien, warme zachte winterkleertjes. Het gebeurde tijdens het 'shoppen' in de stoffenbak. Plots klonk er uit twee mondjes "oooh", "zo'n mooie streepjes" en "wat zacht"...
Of iemand daar een trui uit wilde? Oh jawel, en wel allebei... En zo geschiedde.Niet alleen gebruikte ik dezelfde lap stof, ook het patroon is twee maal hetzelfde. Ik kocht een tijdje geleden het patroon van de Bimaa Sweater van Lou Bee Clothing. Deze trui past smal aan (en ik heb smalle kinders, dus dat komt goed uit!) en heeft drie kraagopties: een zalig ruime rolkraag, een sjaalkraag en een kap.

Het geheel kan met de overlock in elkaar gezet worden, enkel voor de sjaalkraag was de Bernina heel even nodig. En als alles vlot loopt zitten ze razendsnel in elkaar. Ik was op een uurtje tijd bijna klaar met allebei, en als ik niet was beginnen knoeien met de kragen (die van Janne stond plots aan Lukas zijn trui...), dan had ik dat uur ook gehaald.

Voor de zoon maakte ik het model met de sjaalkraag.Het patroon gaat tot 6 jaar, ik tekende er voor de zekerheid nog een centimetertje bij, en dat zit perfect!

De dochter kreeg een verlengde versie met rolkraag.3 jaar zit perfect in de breedte, en zoals gezegd maakte ik de trui een 10-tal centimeter langer.We hadden niet allebei evenveel zin om te poseren...Maar dat kwam wel goed, en er kon zelfs een dansje af!

Mijn knuffels!

20 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik heb het patroontje ook er binnenkort eentje te maken voor Lilith.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die streepjes! ♥! Dat ziet er inderdaad een zalig warm stofje uit... En die laatste foto: zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Keischoon zo alletwee hetzelfde maar toch anders !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk te zien zo broer en zus met hun nieuwe bijpassende truien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat broer en zus een mooie trui van hetzelfde stofje hebben, het staat ze super. Leuke kiekjes!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Saw these featured on the KCW blog - yay!! They look great!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een zalig stofje! heel tof, zo op elkaar afgestemd! En wat een broer-zus-liefde zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!