woensdag 11 mei 2016

Budgies and Birds

Isabelle van Kersenpitje bracht samen met Els Vlieger alweer een paar prachtige tricotstoffen uit. Een tijdje geleden zat er een pakje in de brievenbus met twee pareltjes. Fijn thuiskomen was dat! Ik ging dan ook meteen op zoek naar geschikte patronen om zowel zoon- als dochterlief van nieuw zomers gerief te voorzien.

Vandaag was ik - en dat was best lang geleden- nog eens écht goed op dreef. Met anderhalve afgewerkte outfit als resultaat. De zoon showt zijn nieuw hemd binnenkort. De dochter deed haar naaimachineverse tuniekje meteen aan. Rechtstreeks van onder de machine voor de camera dus!


Eerst iets over de stof. Budgies and Birds is een mooie frisgroene tricot, bezaaid met roze bloesem een felgekleurde vogeltjes. Jannes ogen blonken zodra deze stof uit het pakje tevoorschijn kwam. De heerlijk frisse kleuren staan haar super, en stralen ook zomer uit!

De tricot is van een mooie kwaliteit en liet zich vlot verwerken. Zelfs zonder overlock, want die liet het even afweten...
Ik koos voor een patroontje uit de laatste Ottobre: Paper Plane. De verlaagde taille en de aangerimpelde mouwtjes spraken me wel aan. De juiste maat vinden is en blijft een uitdaging voor onze kleine dame. Groeien blijft ze nog steeds enkel in de lengte doen. Ik maakte een 98, verlengd tot een 104. En dat had bij nader inzien toch een 110 mogen zijn. Het voorziene jurkje werd bijgevolg eerder een tuniekje, maar dat is ook prima.


De mouwtjes rimpelde ik met framilastic. Dat was een primeur, maar best wel handig!


Ik hou ook van de V-vormige halslijn, voor- en achteraan.

En voilà! Wij zijn weer een zomerse speelproof outfit rijker!Stof: Budgies and Birds van Kersenpitje

6 opmerkingen:

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!