zondag 4 september 2011

taart met streepjes

Uit een assortiment wafels haalt de zoon steevast - zonder fout - als eerste het "zebracakeje". Je weet wel, zo'n sponzig koekje met wit-met-zwarte-steepjesglazuur.
"Zal ik als je jarig bent dan eens zo'n grote zebracake voor je maken?" werd dan ook zonder veel twijfel aangenomen.

Een zebrataart dus... Voor de basis ging ik bij Nigella te rade. Het werd het recept voor karnemelkse verjaardagstaart uit "Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?". Ik sneed de taart doormidden, smeerde abrikozencofituur en zette de twee helften weer op elkaar. Dat was dat.

En dan de zebrastrepen nog... Van glazuur of suikerpasta ben ik zelf niet wild, dus ik maakte een witte chocoladeganache om de taart mee te bedekken. Daarvoor breek je 300 g witte chocolade in stukjes in een glazen kom. Dan breng je 200 ml room tot net aan het kookpunt. Je giet de room over de chocolade, goed omroeren tot de chocolade gesmolten is en dan een paar uur koel wegzetten, af en toe eens roeren en wachten tot je de gewenste dikte hebt (hij mag niet te lopend zijn, want dan heb je geen goede dekking). En dan giet je de ganache over de taart en mag alles de koelkast in.

Net voor het opdienen trok ik - met een kant en klaar chocoladeglazuur uit de supermarkt - de zwarte streepjes en was mijn eigen versie van een zebracakeje-maar-dan-in-het-groot klaar!En de kaarsjes maakten het natuurlijk af!

4 opmerkingen:

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!