vrijdag 14 oktober 2011

Billy³

Wij wonen in een meerjarenplan. U kent dat wel: men neme een huis en verbouwe het - stap voor stap - tot een fijne thuis. Af en toe hoort daar een serieuze sprong bij. Een nieuw dak meteen na aankoop bijvoorbeeld, maar vooral de volledige verbouwing van de benedenverdieping begin vorig jaar. De koterij ging toen genadeloos tegen de grond, samen met de achterbouw. En de keuken - die er voorheen eigenlijk niet echt was (wij hebben een paar jaar onze plan getrokken met een zelf in elkaar getimmerd "fornuis", een tweedehandse inbouwkookplaat ingewerkt in een zelfgemaakte kast waar meteen de potten en pannen ook in konden) - die keuken dus, die verhuisde naar de voorkant van het huis.
Tegenwoordig werken we met kleine stapjes verder. Afwerken en inrichten naargelang de tijd en het budget het toelaten.

Mijn kookboeken - en dat zijn er wel wat - die raakten intussen wat verspreid. Een aantal in de keukenkasten, een aantal 'voorlopig' in een kastje op de slaapkamer, en nog een deel in kartonnen dozen.

Tot afgelopen weekend! Zaterdag was Ikea-dag. Blijkbaar niet alleen voor ons... We hadden het kunnen weten. Zaterdag, regendag, wij-richten-ons-studentenkot-in-dag... Maar we vonden wat we nodig hadden, en zondag werd er hier ijverig gesleuteld:


Wat geboor en geschroef later, mochten de boeken uit de doos en uit de kast en in de kookboekenwand:


tadaa!

En, wat eten we vanavond?

6 opmerkingen:

 1. Flink gewerkt! Die boekenrekjes zullen goed van pas komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opgeruimd staat netjes... Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu nog ergens zo'n wandje voor de stofjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ferme luster!
  En: de provincie dus, de jeugddienst. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. aha! ik heb ondertussen zitten tellen, en dat is bij mij al 9 jaar geleden... mijn allereerste job. Ik deed een vervanging als kabinetsmedewerker voor cultuur (een groot deel administratie, maar ik mocht ook de dossiers van de cultuurdienst mee opvolgen).

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!