woensdag 19 oktober 2011

proefstuk

Ze doken de afgelopen weken op met de regelmaat van de klok, de duikboten van znok. Hier liggen ze ook al eventjes in de kast, te wachten tot ik de mood - of beter de moed - te pakken had om er iets mee te doen.
Want ik moet daar eerlijk in zijn, zo'n schoon tricot stofke, ik durf daar toch niet zo direct aan beginnen.

Eerst een testversie dus. De tricot komt van de markt. En lag ook al eventjes naast de duikboten te wachten in de kast... Vrijdag kwam daar dan ook nog eens een voorraadje boordstof (en andere leuke dingen) van het stoffenspektakel bij.

Vorig weekend heb ik mijn moed bij elkaar geraapt, een patroon uit een Japans boekje overgenomen, en de schaar in de teststof gezet... Dat viel mee. Het naaien zelf eigenlijk ook. Wat de beste manier is om de naden af te werken met mijn Bernina moet ik nog een beetje verder uitzoeken.En die kikker, die bleek ineens voor dit t-shirt gemaakt te zijn!

Binnenkort mogen de duikboten uit de kast...

8 opmerkingen:

 1. Heel mooi! En dit is nog maar de test-versie?
  Ik heb hier ook zo'n prachtig tricotje liggen waar ik mijn schaar niet in durf te zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi hoor! Gemaakt met een overlock? Of met een naaimachine?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er heel goed uit, ik zou die duikboten niet te lang meewerkt laten liggen! En die superheldkikker heeft zijn plaatsje wel gevonden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Piepow: een overlock heb ik nog niet, die staat op mijn verlanglijstje... en ik hoop ook stiekem dat ik die van op het stoffenspektakel ga winnen ;-)
  Dit is dus gewoon met mijn ouwe trouwe naaimachine gedaan. De schoudernaden heb ik met de tweelingnaald afgewerkt, de rest zijn gewoon samen gezigzagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi! Ik heb die kikker ook in mijn handen gehad op stoffenspektakel, zwaar getwijfeld!! Onze smaken vallen samen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een coole kikker. Ik ben spijtig genoeg niet op het stoffenspektakel geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!