zaterdag 28 januari 2012

Ladiesnight, kadookeseditie!

Vanavond = Ladiesnight! Dit schone gebruik vind zijn oorsprong in het laatste jaar dat we in Leuven studeerden. Het besef dringt door dat dat dit jaar zowaar 10 jaar geleden is...

Het concept is eenvoudig: een paar toffen madammen, lekker eten en drinken en een avond lang tetteren en bijkletsen. Over nieuwe lieven, eerste jobs, daar kwamen met de jaren ook huizen en (ver)bouwplannen, trouwfeesten en kinderen bij.

vanavond doen we de kersteditie, en dan brengt iedereen een kadooke mee. Voor één van de andere dames. Het lot bepaalt welk pakje je meekrijgt... Niet altijd even makkelijk om een multi-inzetbaar cadeau te vinden.

Dit jaar waag ik me aan iets zelfgemaakts. Het uitgangspunt was dat de madammen + sjakossen = altijd goed!

Ik zag ze eerder bij haar, in meerdere prachtige uitvoeringen. De Oliviatas heeft een mooie hoekige vorm en een lange schouderriem. Het patroon is eenvoudig te tekenen op basis van een schema, en de handleiding is duidelijk. Het was een beetje als Start-to-Run met Evi Gruyaert - al heb ik misschien niet het recht om daarover mee te spreken - maar toch... De handleiding bevat nogal wat uitroeptekens en bemoedigende leuzen als daar zijn "You can do it!" of "You're a total Rock Star!". Plezant...

Het was ook plezant werken, en het ging aardig vooruit. Voor de binnenkant koos is bolletjes, het stofje kocht ik in een geweldig volgestouwd winkeltje in Eindhoven (ontdekt 10 minuten voor sluitingstijd, anders had ik daar een serieuze slag geslaan denk ik ...). Het werd verstevigd met stevige VLieseline (H250) en ik naaide er een grote drukknoop is.


Als buitenstof nam ik rode ribfluweel van de markt.

De laatste naden werden gisteren - wat had u gedacht - gestikt, en ik maakte ook nog een bloemenbroche (volgens haar handleiding) om de tas af te werken.


Ziezo!

6 opmerkingen:

 1. Madammen en sjakossen, dat gaat inderdaad altijd samen hé. De madam in kwestie zal er wel blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geluksvogel is degene die deze tas gaat winnen!!!
  En heel veel plezier natuurlijk voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke tas! En geniet van je avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kei-mooi! is die niet toevallig voor mij? hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spijtig dat ik niet bij die madammen zit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo tof! hopelijk was het een leuke avond!

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!