dinsdag 27 maart 2012

nog drie keer slapen

Twee jaar geleden was er geen huis met mij te houden. 37 weken en 4 dagen zwanger. En wegens de verrassingsaanval die de geboorte van onze eerste was - 1 uur en drie kwartier van de allereerste wee tot het eerste geween - in de overtuiging dat nr twee gewoon thuis zou ter wereld komen. Op zich niet zo'n punt, ware het niet dat we op dat moment boven een bouwwerf woonden...

De gynaecoloog koos ook het zekere voor het onzekere, op 30 maart oordeelde ze dat het geen zin had om me nog naar huis te sturen (ik zou daar rap terug staan of zelfs niet meer geraken). De bevalling werd ingeleid, en in een mum van tijd had ik een pracht van een dochter in mijn armen...

Dat meiske is dus vrijdag jarig, en dat mag in stijl gevierd worden. Met een verjaardagsjurk van mama, voor Janne.

Het patroon vond ik op Etsy, bij Yeppar. Het komt helemaal uit thailand, maar was gelukkig in het Engels opgesteld en met heel veel foto's ter verduidelijking.
Ik koos voor dit vrolijke stofje. Zei ik al dat ik van geel hou?

Benieuwd naar het resultaat? Ik laat u graag in avant-première meekijken naar mijn eigen "Hannah-dress" voor een jarige Janne:


Rokdeel met plooien voor- en achteraan, kapmouwtjes


De kraag is wat mij in dit patroontje aansprak. En meteen ook de grootste uitdaging... die heb ik toch eerst in een ander stofje getest voor ik het echte werk aandurfde.


Voor de sluiting stelt het patroon knopen met knoopsgaten voor. Maar daar was ik bang dat het dan minder strak zou zijn. Dus ik stikte één kant van de sluiting gewoon vast op het lijfje, en aan de andere kant naaide ik twee drukknoopjes vast.
Ik denk er nog aan om toch nog twee knoopjes als accent op de sluiting te naaien. Rode, of misschien blauw? Of toch zo laten?

10 opmerkingen:

 1. Alvast gefeliciteerd met de (bijna) jarige kleine meid! Twee jaar, da's zo schattig hé. En 't is een superkleedje! Ziet er een fijn patroontje uit. Toevallig niet geïnteresseerd in een ruil met een ander patroontje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! en het is inderdaad een fijn patroontje (het was minder moeilijk dan ik eerst dacht).
   Ik wil graag met je ruilen, wij hebben zo ongeveer hetzelfde formaatje lopen hé!

   Verwijderen
 2. Hartstikke leuk! Ik zou het zo laten.
  En alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je grote meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. proficiat aan de jarige zaterdag en ze zal schitteren in het mooie jurkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat kraagje is schitterend ! Maakt het helemaal af ! Ik zou er ook nog rode knoopjes opzetten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hieperdepiep voor de jarige! en zooooo een mooie jurk! ik ben fan! Ikzou er niet direct knoopjes opzetten, door het motiefje zouden die mss wat verloren kunnen gaan, maar dat is mijn smaak eh :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alvast een gelukkige verjaardag aan Janne! Heel mooi kleedje in een mooi stofje! Ik zou er ook nog 2 knoopjes opzetten, twijfel ook tussen rode of blauwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi stofje, en een tof patroontje. Mijn gevoel zegt rode knoopjes.
  Gelukkige verjaardag voor Janne! Je verhaal lijkt net uit ons leven te komen: hier ligt ook al de verjaardagsjurk voor de binnen-2-dagen-2-jarige klaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!