woensdag 21 november 2012

de prinsessen voor-en-na

Er was eens een prinses. Prinses Eigenwijsje, mijn meisje... Al weken stond ze te popelen om naar school te gaan. De afgelopen twee weken zoekt ze daar haren draai, met vallen en opstaan, en blijkbaar ook pruil, mopper en zelfs eens brulmomenten...

Die kleine meid van mij heeft dan ook een eigen willetje, en heeft dus niet altijd zin om te doen wat de rest van de groep doet... en dan zegt ze "neen".

Komt wel goed, thuis is ze superenthousiast en de meester is haar beste vriend. Maar het is wel wennen...

De meester houdt ook een klasblog bij zodat we af en toe eens kunnen binnenkijken in het klasje, en zien wat die kapoenen écht hebben uitgespookt. Want als het aan ons Janne lag, dan rapen ze daar al twee weken kastanjes en blaadjes. Net zoals op die ene dag dat we samen een uurtje zijn gaan wennen in het klasje...

Vorige week was het thema "prinsen en prinsessen". Tussen al die kleine prinsessen en prinsen vond ik haar terg, mijn Prinses Eigenwijsje.


Naar eigen zeggen had ze ook een roze prinsessenjurk aangehad, de vraag is alleen hoe lang... Alvast niet lang genoeg voor een fotomoment. En aan die prinsessenlach moet ook nog gewerkt worden...

Donderdagochtend kregen we een opdracht mee: "morgen mag ze als prinses naar school komen". Met de boodschap dat we natuurlijk niets moesten gaan kopen, "wees creatief".
Toevallig had ik donderdag vrij - ja, ik behoor tot de gelukkigen die nog verlof krijgen op de dag van de dynastie! - en had ik een namiddagje achter het naaimachien gepland. Voor een prinsessenjurk dus...

Eéntje die ze zou aanhouden, want een prinsessenoutfit als deze, dat is goed voor 3 minuten...Ik nam het bovenlijfje van een ottobrepatroontje over en fronste daar een rok aan. Het achterpand maakte ik breder en voorzag ik van lusjes waar een fluwelen lint doorheen geregen werd.Mouwen, zoom en hals werden afgewerkt met kant en op het voorpand naaide ik een vilten kroontje vast dat versierd werd met parels.


Parels voor prinsesjes, diamanten voor een kroon?
De kroon had ik al eerder gemaakt, nu zette ik er nog "zilveren" hartjes op voor onze prinses.

Ze oefende alvast haar amazonezit en divablik...En met die prinsessenlach is het zo te zien ook helemaal in orde gekomen!

7 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n creative moeder voor zo'n mooi prinsesje...Ik weet alles van "neen-schuddende" prinsesjes...ook al is het hier ten huize NO!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, opgetogen prinsessenkleuters, altijd de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei oei oei, ik heb je blog een hele tijd gemist. En dat is heel jammer, want het is leuk om te lezen. Gelukkig ben ik nu weer bij.
  Tjonge jonge, dat je meisje ook alweer op school zit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een mooie prinsessenjurk! Die kan ze inderdaad langer dan 5 minuutjes dragen, die is zelfs speel-proof!
  En die laatste foto is super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!