zaterdag 3 november 2012

Plan A

Van de zoon mocht ik niet. Een boekentas maken, "want dan duurt dat zo lang"... En ok, ik werkte ook deze keer weer met een vrij strakke deadline, dat geef ik toe.

En plan B ofte de back-up boekentas lag ook al binnen bereik (de boekentas van nichtje Hanne die bij de overstap naar het eerste leerjaar een groter exemplaar kreeg). Voor als ik het niet zou halen. Of het wel zou halen, maar het gigantisch zou verprutsen...

Ik wist al lang dat de dochter nu maandag naar school gaat. En ook welk stofje ik zou gebruiken voor de boekentas. En het boekje met het patroon, dat heb ik ook al een tijd in huis. Maar het moet ook een beetje spannend blijven, niet?

Ondanks de verfwerkzaamheden in huis deze week, heb ik toch genoeg tijd gevonden om mij er aan te zetten. Stof knippen, naam flocken, verstevigen... Woensdagavond ontdekte ik dan dat ik niet genoeg stevige vlieseline meer in huis had, gelukkig was er donderdag stoffenspektakel en hoefde ik niet tot vrijdag te wachten.

Gisterenavond was ze klaar:
Ik gebruikte nog eens de vogeltjes waarmee ik eerder dit hemdje maakte, gecombineerd met rode gabardine (van Koekepeertje). Fournituren van Liel.

In het boekje werd maar één laag stof gebruikt, ik ging voor een gevoerd exemplaar, wat wel wat extra denkwerk voor het ineensteken met zich meebracht, en ook één keer het tornmesje.Met hier en daar wat prutsen is het toch gelukt om binnen en buiten er proper te late uitzien.

En de jonge dame?


Die vond dit que "poseren met een boekentas" wel volstaan... of toch niet?
Want daar blijken interessante dingen in te kunnen zitten...
11 opmerkingen:

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!