zondag 24 maart 2013

iemand een goed idee?

Dat het lang geleden is, zie ik nu... Na de grote verjaardagsactie voor mezelf, de nichtjes en de neefjes, lijkt het hier te zijn stilgevallen.
Dat is niet helemaal waar. Zo af en toe rolde er wel iets vanonder het naaimachien, maar ik kwam er niet toe om het hier te bloggen. En er werden ook patronen overgenomen en stof geknipt... Dus hopelijk binnenkort weer wat resultaat! Het zal moeten ook, want mijn meisje wordt zaterdag 3, en mag dat in het nieuw vieren!

Ik kreeg via de boekentas een uitnodiging om bij de zoon in de derde kleuterklas langs te komen om iets te vertellen over een hobby, of een workshopje te doen.

En dat zie ik wel zitten! Ik heb ooit nog met kleuters gewerkt, en dat was zalig om te doen. Ik ben nu dus op zoek naar ideeën. Ideeën om iets te doen met stofjes, mijn naaimachine en een groep 5-6-jarigen...

Als jullie tips hebben, dan hoor ik ze graag!

6 opmerkingen:

 1. samen een vlaggenlijn maken voor in de klas. Zij knippen reepjes stof of driehoekjes of .... die jij dan aan elkaar stikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. daar had ik inderdaad ook al aan gedacht!

   Verwijderen
  2. Ja: vlagjes!
   Maar ik zou wel samen met de kindjes durven stikken hoor, dat gaat zeker lukken!

   Verwijderen
 2. ik ga woensdag een heel simpel bloemetjes maken met het 2 en 3de kleuterklasjes . van vierkantjes , stofjes in het vuistje drukken dat het "een bloemetje" vormt en dan het midden van de vierkantjes laten naaien zodat er een steeltje ontstaat .
  begrijp je dat een beetje ? :)
  kan woensdag zeggen of het gelukt is !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. er is in de groep maar 1 bloemetje gemaakt maar knopen aan naaien en zakjes en tasjes maken was wel heel erg in !

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!