zondag 2 maart 2014

pom pom pom pom pinguin pinguin!

Wij lopen in een rij. Wij schuifelen voorbij.Wij zijn de pinguins, de pinguins dat zijn wij!De voorbije jaren was voor de zoon carnaval = indiaan. Maar omdat dat dat pak nu toch aan de kleine kant geworden was, gingen we samen op zoek naar iets nieuws. Op mijn pinterestbord gewijd aan de verkleedkoffer, viel de keuze op de pinguins van Kir.
En toen de dochter dat zag en hoorde, zette zij haar prinsessenplan aan de kant.

Twee pinguins dus!

Twee zeemandekentjes - een wit en een zwart - volstonden om broer en zus om te toveren tot pinguin.

Voor de zoon werd het pinguinhoofd gecombineerd met een zwarte broek, witte t-shirt en een gilet met slippen (zelf getekend op basis van een ottobre-patroon). Oranje schoenen uit de H&M maken het af!

De dochter kreeg een A-lijnjurkje (volgens het patroon van de droomfabriek).
Het voorpand deelde ik op in een centraal wit stuk met zwart aan de zijkanten. Het achterpand werd volledig zwart.Er volgde een serieuze discussie over de benen... Oranje broekkousen bleken even niet te vinden, maar er lagen er wel gele in de kast. Maar gele benen? Daar was voor de jongedame geen sprake van!
Het bewijsmateriaal dat wij aanhaalden mocht niet baten, er waren dan misschien wel pinguins met gele poten te vinden op het net, voor haar moesten het oranje benen zijn... Deze broek kwam net op tijd uit de was terug in de kast en bleek net te zijn wat we nodig hadden.


10 opmerkingen:

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!