maandag 7 april 2014

KCW#1: de kaptrui

Het is weer Kids Clothes Week. Net als de vorige keren ga ik ook voor deze voorjaarseditie de uitdaging aan! Elke dag een uurtje naaien voor de kinderen.

Kledingstuk nr 1 is voor de zoon. En eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik daar ook al eerder aan gewerkt heb. Tijdens ons laatste naaikranske hadden we als thema 'kaptruien maken', en daar legde ik al de eerste hand aan deze trui, die ik gisteren - aan de vooravond van KCW - afwerkte en fotografeerde:

Het patroon komt uit  Knippie 4/2011. Het viel me op toen ik een tijd terug nog eens door mijn boekskes bladerde, en nu was de gelegenheid dus daar.

Deze trui heeft niet alleen zo'n fijne kangoeroezak , maar daarboven zit ook nog een extra zak met rits (om nog meer schatten in mee te smokkelen, als we niet uitkijken tot in de wasmachine)


Er is ook een inzetstukje aan de hals (had bij nader inzien ook gewoon een stiksel kunnen zijn, maar ik volgde braafjes de instructies en knipte dus een apart driehoekje uit - met doorlopende tekening!)



De kap voerde ik met een oude t-shirt. En ik vond daarbij ook boordstof in exact hetzelfde groen.

Deze Kids Clothes Week heeft trouwens een thema 'Mini-me'. Ik weet niet of dit stukje t-shirt van de mama telt, maar het is een begin hé... Ik hoop later deze week een volwaardige bijdrage aan het thema te leveren.

En dan wilt hij wel eens foto's trekken...

1 opmerking:

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!