donderdag 10 april 2014

kcw#2: mini-me!


Deze Kids Clothes Week heeft voor het eerst ook een thema: Mini-Me. En mijn tweede afgewerkte stuk van deze week, dat past daar prima in!

Ik maakte vorige week voor mezelf een nieuwe rok in een oud stofje. Meer daarover later, maar het is er ééntje waar mijn zwak voor plooien in terugkeert.

Datzelfde zwak voor plooien - en al helemaal voor stolpplooien - maakte dat ik ook meteen als een blok viel voor de Swing Skirt van Compagnie M. , en eindelijk heb ik er dus ook ééntje voor mijn Janne gemaakt.

Aanvankelijk had ik het plan om het rokje volledig in dezelfde stof als de mijne te maken, maar in de lap zat nog maar net genoeg voor de zakjes en de tailleband.
Een andere rok van mij leverde dan weer een restje geel linnen op, dat zorgt voor instant vrolijkheid en lentegevoel!Ik werkte hier uitsluitend met materiaal dat in huis was, en ondanks een behoorlijke voorraad, had ik geen paspel in een passende kleur. Wel nog een stukje zigzagband, net genoeg voor de twee zakken.

De Swing Skirt is een heerlijk patroontje dat echt uitnodigt om creatief te zijn met kleuren en materialen. Het resultaat bevalt de dochter ook prima, dus er volgen er nog!


En zo'n moeder-dochter fotoshoot, dat is ook keiplezant!

13 opmerkingen:

 1. Heel tof resultaat!
  Geniet van jullie rokjes en het zonnetje. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. schattig! en opgebruiken wat je in huis hebt is altijd ene goed idee! ik probeer dat nu ook te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe schattig! Vorige week ook een swing skirt gemaakt (en een daarop geïnspireerde swing dress; zie mijn blog) en het is inderdaad een heerlijk patroontje. Heel veel mogelijkheden en helemaal niet moeilijk om in elkaar te steken. Je versie vind ik heel geslaagd, vooral dezigzag-band aan de zakjes vind ik super! Benieuwd naar de vervolg-rokjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie rokjes! Ik nomineerde je voor een award, meer info hier:
  http://mizolilie.blogspot.be/2014/04/whoehoe-een-award.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's! En de rok vind ik ook echt prachtig. Een bijzonder model zo met die plooi.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een keileuk rokje! En een mooie locatie voor een fotoshoot :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!