zondag 25 januari 2015

knuffeltrui

Hij stond al zo lang met stip op het verlanglijstje - en sinds kort niet enkel voor de dochter, maar ook voor mezelf: de Julia Sweater van Compagnie M. Vraag me niet waarom, maar ik was er nog niet toe gekomen om er ook effectief ééntje te maken (en dat terwijl Julia een supersnel-klaar-projectje is)

Tot nu.


Tijdens de laatste bijeenkomst van het Mechels Naaikranske in 2014 hadden we kersenpitje op bezoek. En uit al het moois dat ze meegebracht had, haalde ik het laatste van de rol van het meest geweldige fotoprintje dat ik ooit zag.


Een hele collectie gehaakte en gebreide knuffels - de ene al schattiger dan de andere, daar werd ik instant vrolijk van! Die rol heb ik dus niet meer teruggelegd!

Ik wist ook meteen waarvoor ik deze stof moest hebben: voor een Julia voor mijn Janne! De versie met het plooikraagje.
Mijn Janne, dat is een knuffelmie. Ze heeft zo haar vaste waarden, maar daarnaast logeren er elke avond steevast nog wat extra knuffels in haar bed.

Schaapje mocht deze keer mee op de foto...

Ik maakte een maatje 4 jaar voor mijn fijne bijna 5-jarige, en dat zit haar prima! Verder niets dan lof voor het patroon. De handleiding is - zoals we gewoon zijn - superduidelijk, en de verschillende opties nodigen uit tot variëren.

Ik ben alvast helemaal weg van het asymmetrische kraagje!


De Julia sweater zit bovendien ook nog eens heel snel in elkaar. Op een uurtje tijd had ik een trui die mijn dochter een glimlach tot ver achter haar oren bezorgde!

Ik weet wat gedaan als ik nog eens nood heb aan een projectje met instant resultaat! Maar dan ééntje voor mezelf...

6 opmerkingen:

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!