donderdag 31 december 2015

goede voornemens en zo

Ze doen alweer de ronde... en ook hier slopen ze binnen. Zoals wel vaker hand in hand met wilde plannen en grootse dromen. Ze trekken aan mijn mouw, fluisteren "kies mij" in mijn oren en zetten me toch weer aan tot nadenken, terug- en vooruitblikken.

Voornemen 1 is er eentje over stof. Veel stof, netjes weggeborgen in dozen, maar ook in zakken, tasjes, onder de trap, "even uit de weg gelegd"... Stuk voor stuk lappen en lapjes die het verdienen om verwerkt te worden. Hetzelfde geldt voor al die patronen waar ik maar niet aan kon weerstaan en die nu in mijn kast staan te blinken. We gaan dit jaar dus wat vaker shoppen in de eigen voorraad!Ik voegde vandaag trouwens al de daad bij het woord en tekende, plakte en knipte alvast 3 patronen! Twee voor mij en één voor de dochter.

Want voornemen 2 is om opnieuw te proberen wat vaker voor mezelf te naaien. Goed begonnen is half gewonnen zeker? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Voornemen 3? Me hier ook weer wat vaker laten zien. Want een terugblik op het afgelopen jaar was hier snel genomen. Met dit bericht erbij kom ik amper aan 12 posts. En dat wil niet zeggen dat hier niets gebeurd is, integendeel. Ik maakte werk van een droom, en waagde in het voorjaar ook de sprong...


Ik naaide een klein reizend winkeltje bij elkaar, stond her en der - met wisselend succes, maar dat gaat blijkbaar zo - op marktjes en genoot!

foto: Herman Desmet fotografie


Er lopen intussen hier en daar kinderen rond in kleertjes van Janne Maan, een fijne gedachte! Het is nog altijd een beetje zoeken welke kant ik verder uitga, dat is nog werk voor volgend jaar. Maar er zijn alvast goede vooruitzichten. Uitdaging blijft om voornemen 2 daarbij niet uit het oog te verliezen...

Bij het doorbladeren van de foto's merkte ik dat een aantal zaken niet gefotografeerd raakten, anderen dan weer wel op de foto, maar niet op de blog. De collage van mijn zelfgemaakt 2015 is dus niet helemaal compleet, maar ik blijf het wel leuk vinden om een aantal zaken op een rijtje te zien staan.Terug naar die voornemens, want ze blijken ongeduldig... Ik neem ze gewoon alledrie mee het nieuwe jaar in! Samen met een vierde - o zo belangrijke - om voluit van elk moment te genieten!
Ik heb twee inspiratiebronnetjes die me daarbij helpen: mijn dromer en mijn diva...


en mijn gekkebekkentrekkers :-)

Een supergelukkig 2016 en tot gauw!


Liefs, Leentje

5 opmerkingen:

 1. Veel succes alvast met je nieuwe uitdaging! En we blijven uitkijken naar die mooie naaisels op de blog :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes met je winkeltje! En ik hoop dat je hier inderdaad weer wat vaker passeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, leuk toch die voornemens!succes met alles wat je je hebt voorgenomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, leuk toch die voornemens!succes met alles wat je je hebt voorgenomen!

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!