zondag 3 januari 2016

Comfort Sewing voor Janne: de Cocoon Dress

De laatste dagen van de kerstvakantie maakte ik tijd. Tijd voor mezelf, een o zo mooie glittertricot en twee patronen vanop de lijst 'om snel eens werk van te maken'. Die lange lange lijst...


De glittertricot kocht ik bij Mondepot. Voor mezelf. En wees gerust, ik gebruikte ook een stuk voor mezelf, maar aan die outfit heb ik nog wat werk. Een kleine tip van de sluier kan ik wel al meegeven.


Er bleek ook nog een mooi stuk over te zijn om ook de dochter nog eens in het nieuw te steken. De lichte sweaterstof leek mij ideaal voor de Cocoon Dress. Dit patroon werd door Trine van Groovybaby and mama ontworpen en was het oktoberpatroon bij de Sew What Club. Ik zei het al eerder, ik ontdek zo graag nieuwe patroontjes. Ik kon dus niet weerstaan aan het aanbod om elke maand 2 nieuwe patronen in de mailbox te krijgen. En met dit patroon was ik echt superblij. Want de cocoon dress steekt in een mum van tijd in elkaar, ziet er super uit en is ook nog eens heel comfortabel. Drie keer gewonnen dus!


In een iets zwaardere tricot komt de coconvorm van dit jurkje goed uit. Ook heel mooi is de zoom die vooraan korter valt dan achteraan.Op basis van de matentabel maakte ik voor Janne maatje 4, en dat zit perfect. Ik volgde haar advies op en maakte de armsgaten een klein beetje dieper, voor extra draagcomfort. De mouwen mogen volgende keer misschien nog een tikje langer.


De ruffles aan de mouwen zorgen voor een extra portie schattigheid. Ik werkte de binnenkant af met een muntgroen katoentje.


Foto's nemen blijft hier deze dagen een serieuze uitdaging. Niet warm genoeg, niet het goede licht of het juiste humeur...


Gelukkig haalt ze van tijd tot tijd ook nog eens haar mooist tandpastasmile boven, die dochter van mij...

De cocoondress, dat wordt hier een toppertje denk ik. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

10 opmerkingen:

 1. Wauw! Heel mooi en ik ga toch ook eens zien voor die glittertricot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superversie! Die tricot is echt prachtig, duidelijk gemist toen die te koop was… Ik kocht het patroon van de Cocoon al de eerste dag, maar het komt er maar niet van om hem te maken voor de dochter. Nu ik dit zie krijg ik al spijt dat ik er nog niet aan begon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik toen geluk had en op het juiste moment online was, want die was heel snel weg.
   En zeker doen voor de dochter, de Cocoon zit echt supersnel in elkaar!

   Verwijderen
 3. Heel erg mooi, in een top stofje! Het is er inderdaad perfect voor. Binnenkort kunnen jullie twinnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het patroontje is helaas niet echt mijn ding, maar dit vind ik een heel mooie versie! Staat je dochter super :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg ineens zin in een cocoon dress voor mezelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi, al benieuwd naar jouw outfit! Zijn de andere patronen van de sew what club ook de moeite?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet bij elk patroon meteen de klik zoals ik met de cocoon dress had, maar er zitten nog wel een paar leuke dingen tussen. Je kan de patronen die er tot nu toe waren bekijken op hun website: http://www.sewwhatclub.com/patterns/

   Verwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!