woensdag 31 januari 2018

Een droom van een jurk...

Janne! Dat is niet alleen mijn geweldig lieve, grappige, gevoelige dochter. Janne is ook een jurkjespatroon van Compagnie M. Wat mij betreft zelfs een droom van een jurk...

Er was namelijk eens een jurkje. Ik maakte er ééntje, maar kon daarna niet stoppen. Eén jurk werden er een stuk of 10 en iets later was Janne Maan een feit. Deze zomer stond ik met mijn kraampje op een gezellige rommelmarkt in Mechelen en daar kwam ik Marte tegen. De rest van het verhaal kan je hier lezen... Het resultaat stel ik met veel plezier nog eens voor!


De Jannejurk is een A-lijnjurkje dat bijzonder wordt door de details: de grote kraag, de plooitjes, het knopenpad achteraan...Oh ja, en zakken!

Het patroon is ontworpen voor stevige tricotstoffen. Ik maakte deze versie uit een soepele stretch jeans (met glitter!) en dat werkt ook prima. Het patroon leent zich heel goed tot colour blocking. Ik deed dat door beide kanten van de stof te gebruiken.

De glitterstof maakte van deze Jannejurk de perfecte feestjurk. Janne droeg ze dan ook met Kerst én Nieuwjaar. En als het aan haar ligt doet ze ook haar eerste communie in deze jurk... Ik denk dat ik tegen dan gewoon nog een Jannejurk maak. Een droom van een jurk voor mijn kleine dromer!

Wil je ook een Jannejurk maken? Zeker doen! Je vind het patroon bij Compagnie M.

2 opmerkingen:

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!