vrijdag 23 december 2011

improvisatie-oefening (voor Hanne)

Morgen is het alweer zes jaar geleden. Een paar uurtjes voor het kerstfeest bij mijn ouders belde mijn broer. Of ik meter wilde worden van hun eerste spruit die een paar maanden later zou geboren worden.
Natuurlijk wou ik dat! En sindsdien mag ik elke kerst op zoek naar de beste cadeautjes voor mijn nichtje Hanne. Dit jaar moest daar ook een zelfgemaakt cadeautje bij zijn vond ik.

Op haar lijstje stond een warme sjaal, dat moest me wel lukken... Breien of haken vond ik te riskant, ik heb hier een behoorlijke voorraad half afgewerkt brei- en haakwerk liggen. Maar met een schoon katoentje aan de ene kant en een warm fleeceke aan de andere kant, dat zag ik helemaal zitten.

Het katoenen stofje bestelde ik bij Annamarieke, fleece had ik nog liggen. Het grootste struikelblok bleek de tijd te zijn. Die tikte voort, alsmaar dichter richting deadline...

Gisterenavond heb ik me eraan gezet, het was een geval van nu-of-nooit (of in het slechtste geval nu-of-ge-kunt-morgen-nog-naar-de-winkel-lopen).
Met een patroon of op zijn minst afmetingen was ik nog niet bezig geweest. Dat vormde dan meteen uitdaging nr 1. Ik had een lap van 100 x 110 cm stof, en een snelle vergelijkende studie van onze Lukas zijn sjaals wees uit dat een lengt van 150cm toch aangewezen zou zijn...
Gelukkig vond ik in de stoffenbak een stuk groen linnen dat bij de bloemtjesstof paste en dat aan beide kanten de sjaal kon verlengen. De naad tussen de twee stukken stof werkte ik af met één van de rode lintjes dit ik bij haar gewonnen had (bedankt Marieke! Het kwam van pas!).

De rest was niet zo moeilijk. Stoffen voorkant en fleecen achterkant aan elkaar stikken, keren en sluiten. Klaar!


Als ik nu nog een tandje bijsteek, komt er nog een mutsje bij... Hopelijk tot gauw dus!

5 opmerkingen:

 1. mooi! ik ben benieuwd om die in het echt te kunnen bewonderen! denk dat Hanne er heel mooi mee zal staan! tot morgen lieve zus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk om te zien wat je met de spulletjes die je bij me gewonnen hebt maakt! Die sjaal ziet er supermooi uit & wat past dat lintje er goed bij :)

  Fijne feestdagen alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi!! Dat wil ik ook nog eens maken! grtjs brigitte.fijne feesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha. Ik ken dat gevoel van nu of in het slechtste geval kun je morgen nog naar de winkel lopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!