zondag 22 april 2012

blinderitsmiserie

Tot nu toe voorzag ik mijn rokken steevast van een gewone rits. Mijn Bernina is namelijk standaard niet voorzien van een blinderitsvoet. Was, beter gezegd. Want gezien ik hier al een paar patronen op de to-do-lijst had staan met een blinde rits, begon ik de aanschaf van zo'n voetje te overwegen. Toch maar even checken of mijn machien nog compatibel zou zijn met een nieuwe voet (bij Van Rooy in Mechelen hebben ze samen met mij goed gekeken en vergeleken, fijn zo'n service!). En ziet ze nu eens blinken!
Ok! Mijn allemaal-rokjes plooirok kon dus voorzien worden van een blinde rits... die ik er eerst verkeerd inzette, en weer lostornde. Een beetje te moe om nog geconcentreerd te werken. Rokje dan maar aan de kant gelegd. Vandaag poging twee. En drie... (want bij poging twee is de rits gesneuveld...) De rits zit er mooi in, daar niet van, maar ze blokkeert ter hoogte van de paspel... Kunnen jullie me daarmee verder helpen? Is dat omdat het daar te dik wordt, en wat kan ik daar dan aan doen? Graag uw advies...

11 opmerkingen:

 1. Je moet het touwtje langsbinnen er een stukje afknippen (ongeveer eveveel als je naad). Dan heb je zo geen bobbel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. maar natuurlijk... daar had ik nog niet aan gedacht. Merci!!!

   Verwijderen
 2. Oh, en als je dat touwtje hebt weggeknipt, stik je paspel dan terug dicht voor je hem in de rits wegstikt. Anders glijdt hij nogal gemakkelijk open en krijg je een breed en lelijk stukje aan de rits.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en als het dan nog wa blokkeert, geoon een goe snokske aan de rits geven en da gaat wel toe dan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, ik hou het als ultieme tip achter de hand!

   Verwijderen
 4. We hadden het er in de les nog over, vorige woensdag. Ik ben dus ook van plan het eens te proberen door het koordje wat af te knippen. En tof dat het lukt met blinderitsvoetje! Mijn machine heeft er ook een (geen Bernina hoor), maar het lukt niet echt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, dat voetje, daar mag ik niet over klagen. Dat werkt bijna zoals in hun eigen reclamefilmpje ;-)

   Verwijderen
 5. Ik kanje niet helpen, maar zie dat anderen het wel kunnen. Ook ik leer hier bij. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jaloerse zucht! gij kunt een blinde rits inzetten. Ik moet dat nu toch ook eens gaan doen ....

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!