dinsdag 24 juli 2012

La Douce France...

Vier jaar was het geleden dat we met vakantie gingen. Lukas was toen net geen 1, nu net geen 5 jaar. Het waren achtereenvolgens beginnende verbouwplannen - dat najaar zouden we eventueel al kunnen starten, de effectieve verbouwingen en de geboorte van de dochter , en een collectief ontslag die zorgden dat de prioriteiten drie zomers lang anders lagen.

Maar dit jaar trokken we er met ons viertjes weer op uit. Naar La Douce France. Niet zo ver als vorige keer, we moesten er op één dat rijden geraken. En dat kon net.

Onze bestemming? Een huisje in de Limousin. Zoals ik ergens las "op de rand van het bijna-Zuiden"... Het landschap plooit zich er naar de loop van de beken en rivieren, en neemt een aanloop richting de bergen van het Centraal Massief. De hoofdkleur is hier het groen van de weiden en de bossen.


Wij werden hartelijk verwelkomd door de eigenaar van ons huisje, en de zon was ook veelbelovend van de partij. Maar tijdens ons avondeten begon het te regenen...

De eerste week was het een beetje zoeken naar de zon, maar niettemin hebben wij met volle teugen genoten!


Op verkenning in de buurt


Samen genieten


Buiten eten!


En heel veel buiten spelen! (er werd zelfs aan de conditie gewerkt...)

De laatste foto's zijn genomen in het Arboretum van Chamberet. Een heel fijn, mooi aangelegd park met tussen de bomen door kleine speeltuintjes.


En zo'n vieruurtje bij de vijver, dat smaakt!

4 opmerkingen:

 1. Dat zag er een leuke vakantie uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk dat jullie ook de zon meebrachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij hebben dat ook gedaan ongeveer 3 jaar geleden. Dat was leuk. Toevallig ook Oradour sur Glane bezocht? Echt om stil van te worden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, we zijn daar wel langsgereden, en het was nog een van de mogelijkheden, maar niet meer geraakt.

   Verwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!