zondag 29 juli 2012

Wij missen beer...

Beer was Jannes maatje, haar absolute favoriet. Uitverkoren uit de gehele in huis aanwezige knuffelpopulatie. En sindsdien onafscheidelijk...

Wij kregen beer vijf jaar geleden cadeau in de babywinkel toen we de geboortelijst voor Lukas gingen samenstellen. Lukas zelf heeft nooit enige interesse voor het beertje vertoond. Die heeft een andere favoriet.

Maar Janne en beer, dat klikte!


En al zeker in combinatie met de tut... Beer was er om te gaan slapen, om mee te spelen en als wondermiddeltje tegen klein en groot verdriet...


Het gebeurde gisteren. We gingen een dagje naar Oostende. Theater aan Zee. Bij aankomst maakten we eerst een toertje door de stad en gingen we iets eten. Aan tafel kroop Janne op schoot, en zag ik beer niet meer... Op mijn "Waar is beer?", antwoordde ze "Beer is gevallen".

Ai... We zijn nog een stuk teruggelopen, maar beer was niet meer te zien. Het was markt en braderie en er liep dus heel veel volk op straat.

Wij zijn dus op zoek naar beer, of een waardig vervanger. Niet zo eenvoudig, een aantal potentiële kandidaten werden door Janne met een resoluut "nee" afgewezen, en de buggy uitgekeild...

Dus:
- was u toevallig gisteren in Oostende en vond u een klein wit beertje met een blauw t-shirtje (ik weet het, zou erg erg erg toevallig zijn, maar je weet maar nooit?!)
- of weet je waar ik er nog zo eentje kan vinden?
- of legde u een lijst bij Diana Baby & Junior in Mechelen of Lier, kreeg u zo een beertje en ligt dat nu ergens verloren acheterin een kast?

Ik ken een klein meisje dat hier erg blij mee zou zijn...

Ik ga morgen zelf ook eens langs in de babywinkel, je weet maar nooit dat ze daar al vijf jaar lang dezelfde cadeaubeer meegeven als je een lijst komt leggen...
Dat doen ze dus niet meer, de woorden van de dame in de winkel waren letterlijk: "die bestaan niet meer"

11 opmerkingen:

 1. Ah, wat sneu! Ik hoop dat beer weer terug komt. De echte of een nieuwe. Sterkte en succes.
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn zus haar lijst lag daar, haar zoontje wordt vier in november... Ik vraag het eens na!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat erg! Hopelijk vind je snel een 'waardige' vervanger.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk kan je Beer toch nog terugvinden, of in ieder geval een waardige vervanger. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is echt niet fijn he. Toen mijn dochtertje nog een peuter was had ze zo een doekje, natuurlijk ook verloren aan zee, ooit gekregen aan zo een stand van de renault. Ik naar de renault garage, die mens heeft het hoofdbureau gebeld en er ons twee bezorgd, ik duim voor je dat je er nog eentje vind, groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh nee, dat is echt niet leuk! Hier hadden we van de geliefde doudou maar liefst 4 exemplaren. Eerst en vooral omdat zoonlief geen tuutje wou maar wel het beertje in zijn mond stak. Dus dat moest continu de wasmachine in. Na 5 jaar blijven er ook maar twee zwaar gehavende exemplaren over, de twee andere zijn spoorloos. Succes met de zoektocht, het is moeilijk als ze zo aan iets gehecht zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ooh... zo erg... weet je nog dat wij ooit, heel vroeger alle twee hetzelfde popje hadden... en dat ik het mijne op een wandeling (in de buggy) kwijtspeelde? het moet een van mijn vroegste kinderherinneringen zijn... mijn popje verdween in de klaprozen... ik heb jarenlang iets tegen die bloemen gehad... dus ja... ik leef mee met mijn kleine nichtje. geef haar maar een dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn zus vond het, het is hetzelfde maar het heeft geen t-shirtje meer aan. Ze vertrekt wel morgen op vakantie, dus als je het snel nodig hebt, neem je best snel contact met me op. ;-) Je kunt me mailen op rietblogt@gmail.com.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het net gaan ophalen en het is inderdaad helemaal beer!

   Verwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!