Vakantie is -onder andere - lekker eten. Thuis haal ik al eens graag inspiratie uit mijn kookboeken, of van het internet. Op vakantie koken we doorgaans 'uit ons hoofd'. En ook vanuit ons hart... en op 't gevoel.
Op een zonnige dag aten we deze pasta met gerookte forel. Ontstaan op basis van wat al in de frigo en de kast lag, en aangevuld met wat ik in de winkel tegenkwam.
Andere vakantieherinneringen volgen nog, maar deze moet ik meteen opschrijven, want ik wil dit nog eten. Al is het maar omdat de smaak me herinnert aan de zalige twee weken die net achter de rug zijn... En wie weet vinden jullie het ook lekker...
Ik gebruikte:
- 1 sjalot
- 2 kleine courgettes
- 1 tomaat
- look
- 1 dl witte wijn
- een beetje citroensap (ongeveer 1 el)
- 1 dl room
- platte peterselie
- pasta, ik gebruikte strikjes, maar dat kan uiteraard ook een ander vormpje zijn
- 150g gerookte forel (het plan was zalm, maar in de winkel zag ik forel en veranderde van gedacht
Eerst fruiten we de sjalot in olijfolie. Dan voegen we de coutgette en look toe.
Een paar minuutjes laten meefruiten, dan witte wijn en tomaten toevoegen, kruiden met wat peper.
5à 10 minuutjes laten pruttelen.
Dan citroensap en peterselie toevoegen, alles even doorroeren.
Op het einde de room en de fijngesneden forel toevoegen en mengen met de pasta.
Smakelijk!
Op een zonnige dag aten we deze pasta met gerookte forel. Ontstaan op basis van wat al in de frigo en de kast lag, en aangevuld met wat ik in de winkel tegenkwam.
Andere vakantieherinneringen volgen nog, maar deze moet ik meteen opschrijven, want ik wil dit nog eten. Al is het maar omdat de smaak me herinnert aan de zalige twee weken die net achter de rug zijn... En wie weet vinden jullie het ook lekker...
Ik gebruikte:
- 1 sjalot
- 2 kleine courgettes
- 1 tomaat
- look
- 1 dl witte wijn
- een beetje citroensap (ongeveer 1 el)
- 1 dl room
- platte peterselie
- pasta, ik gebruikte strikjes, maar dat kan uiteraard ook een ander vormpje zijn
- 150g gerookte forel (het plan was zalm, maar in de winkel zag ik forel en veranderde van gedacht
Eerst fruiten we de sjalot in olijfolie. Dan voegen we de coutgette en look toe.
Een paar minuutjes laten meefruiten, dan witte wijn en tomaten toevoegen, kruiden met wat peper.
5à 10 minuutjes laten pruttelen.
Dan citroensap en peterselie toevoegen, alles even doorroeren.
Op het einde de room en de fijngesneden forel toevoegen en mengen met de pasta.
Smakelijk!
Hmm ziet er overheerlijk uit !!!
BeantwoordenVerwijderenGaan we ten Huize Pluisje ook eens maken.
mmmm, en alles lekker op.
BeantwoordenVerwijderenen dan vroeg ze nog "nog!"...
Verwijderenmmm, lekker! ga ik es maken!
BeantwoordenVerwijderenen aan dat snoetje en de pan te zien heeft het heerlijk gesmaakt!
BeantwoordenVerwijderen