zondag 9 juni 2013

jurkjestijd!

Na een reeks voor de kinderen, had ik zin om nog iets voor mezelf te naaien. Het lijstje met plannen op dat vlak is al vrij uitgebreid, maar ik zou beginnen met een jurk! Al sinds ik de knip mode van april hier heb liggen, stond het vast: jurk nr 8 moest en zou ik proberen! Het is een model in fities-stijl, met een strak lijfje en een wijde klokkende rok.Patroondelen werden geknipt en er werd een stofje gezocht. Stof van 110cm breed bleek net niet breed genoeg voor de rokdelen... dus viel de keuze op petit pan. De 'junko prune' leek me ideaal.

Met de zon kwam de motivatie om hieraan verder te werken terug. Gisteren was ze klaar, net op tijd om naar een verjaardagsfeestje te gaan!Ik viel ook voor de diepe halsuitnijding.Wijde ronde hals vooraan.Patroon: Knipmode 4/2013
Stof: Petit Pan, Junko prune bij Bambiblauw

11 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan! ♥ die halsuitsnijding!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi mooi, ik viel er ook als een blok voor en naaide hem op de naailes op aanraden van de naajuf met een A-lijn rok, alleen ben ik er nu niet helmaal zeker meer van de achterkant prachtig, maar vanvoor is het gevoel er niet. Bij jou in ieder geval echt geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Die staat ook nog op mijn verlanglijstje. Ging het vlot? Aanpassingen moeten doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon voorziet zakken in de zijnaden, en aan de linkerkant zou de blinde rits ergens halverwege de zakingang moeten stoppen. De uitleg was op dat punt niet echt duidelijk, dus die zakken heb ik weggelaten.
   Verder ging het vlot, ook de voering (het was de eerste keer dat ik een volledig gevoerde jurk maakte).

   Verwijderen
 4. Deftig mooi, je kan zo naar een feestje! Knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb 2 weken geleden dezelfde jurk gemaakt! Heerlijk, he, die wijde rok.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig! Die halsuitsnijding is echt geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!