maandag 9 september 2013

voor mijn kleine drummer...

Die kleine man van mij, die zet een paar grote stappen. De stap naar het eerste leerjaar, die werd vlot gezet! En binnenkort zet hij ook zijn eerste stappen in de "grote muziekschool". Want na twee jaar kleuterinitiatie op de muziekzolder, mocht hij een instrument kiezen!

Een jaar lang sprak hij over de contrabas, met naar het einde toe toch ook wel wat twijfel over de trombone (allez ja 'schuiftrompet'). Maar de openklasdag in het conservatorium zorgde voor een ware doorbraak. Enigszins verrassend, want vorig jaar wou hij in dat lokaal niet blijven wegens te veel lawaai, koos hij resoluut voor de muzikale voetsporen van de papa... En besloot Lukas dat hij drummer wil worden!

Gelukkig had de oma goed voor het drumstel van de papa gezorgd, en op een avond in de vakantie, werd dit hier (stiekem, maar ik denk dat de buren intussen al iets vermoeden) binnengebracht:

En omdat ik niet meteen voor een nieuwe boekentas moest zorgen dit jaar, maakte ik een muziekschooltas.

Ik vertrok daarvoor van de Fynn-bag, maar maakte alle patroondelen iets groter om een A4 schrift of mapje in de tas te kunnen stoppen.

Ik combineerde een stevige canvasstof, die het ook al tot broek schopte, met die geweldige neushoorns van Echino.

5 opmerkingen:

 1. Mooie tas en veel succes mer al deze eerste stappen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw, wat een leuke tas is dat geworden. En succes voor de drummer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes gewenst aan de drummer !
  En wat een leuke tas krijgt hij !
  Mijn zoon volgde ook slagwerk aan de academie.
  Oordopjes heb ik nooit nodig gehad ; we maakten wel goede afspraken met de buren....want drummen brengt geluid voort ; ontegensprekelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!