woensdag 11 september 2013

de broek met ingebouwde knielap

De houdbaarheid van een lange broek ter hoogte van de knieën wil al eens te wensen over laten... Niet alleen hier, zo blijkt (al is dat uiteraard niet echt een verrassende vaststelling).
Een collega van manlief kaartte het probleem aan. Als oplossing zette ze al eerder stukken leer op de broeken van haar zonen. Maar beter nog, dacht ze, zou het zijn als het leren kniestuk in de broek kon ingewerkt worden.

Aha, een uitdaging! En die heb ik aangenomen. We mailden heen en weer over maten, kleuren, ... en ik doorzocht mijn patroontjesbibliotheek. Het principe vond ik in de Ottobre 01/2008, maar ik vond de broekspijpen van de 'Frog pants' er te breed uit zien, zeker voor een tenger gebouwde jongen.

Ik nam het idee dus over en verwerkte het in een smallere, rechte broek (de summer pull-ons uit de Ottobre 3/2013)

Ik koos een roestkleurige gabardine bij het bruine leer en stak mijn allereerste jeansbroekmodel in elkaar. Met ingebouwd leren kniestuk dus!

de S van ... (de toekomstige drager van de broek)op de achterzak.Nepgulp en tailleband met knoopsgaten elastiek, om toch zeker te passen!

En of ze past, die broek? Ja hoor! En intussen is het ook echt weer langebroekenweer... het moment om de broek in te spelen dus. En om ze ook even te showen voor de foto!

6 opmerkingen:

 1. Waauw, Leentje, ze lijkt wel recht uit de winkel te komen! Ze zit hem als gegoten, zo perfect skinny. Echt super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. awel dat is nu eens heel knap gedaan sé. prachtig idee en knap uitgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super ! En uw detailtje op de achterzak vind ik ook supermooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waaw, dat is echt een knappe broek. Zo mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!