woensdag 27 november 2013

de bijna-goed broek

Mijn dochter is een broekenmie. Voor de kleedjes en rokjes van mama's makelij wordt al eens een uitzondering gemaakt, maar als ze zelf kan kiezen, dan liefst een broek...

Mijn dochter is ook een smalleke. Ik probeerde voor haar de Hosh pants van Lou Bee clothing. Een smalle, rechte broek is dat, heel eenvoudig in elkaar te zetten ook, want er is maar één patroondeel voor de benen. Het voordeel daarvan is dat je bij een stof met een print, de print niet moet onderbreken door een zijnaad.

De streelzachte oranje stretchvelours vond ik op het stoffenspektakel.

Omdat ons meiske zo'n klein fijn ding is, is het altijd even zoeken naar de juiste maat. ze is al 3,5, maar ik maakte toch maar het maatje 2. En dat zit perfect rond haar beentjes (sluit mooi aan). De volgende keer maak ik de broek wel ietsje langer, want als ze neerzit, dan kruipt deze versie al serieus omhoog.

En een volgende versie, die komt er zeker. Ik vind dit een fijn patroontje. Met fijne tips voor het afwerken van de broekspijpen onderaan en de tailleband met knoopsgatenelastiek.

Bovendien is er nog iets dat ik in een volgende versie moet zien te verhelpen...

Er is nu nog serieus wat ruimte voor een pamper, maar die draagt de juffrouw natuurlijk al lang niet meer... dus een ietsiepietsie aanpassen ter hoogte van de poep, en dan zit die volgende broek helemaal goed!

4 opmerkingen:

 1. Maar wat een vrolijk dotje is je meid! Mooie broek, maar ook mooi tshirt en mooie schoentjes. Helemaal mijn stijl!

  http://wolligewolkjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is iets hé, broekminnende dochters met een lijf voor kleedjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is het omgekeerd: dat is onderhandelen en omkopen om de dochter een broek aan te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!