zaterdag 16 november 2013

Recykleren voor prinsesjes

Een paar weken geleden al zag ik prinsessenjurkpotentieel in een hemd dat de man des huizes niet langer meer droeg.
Gokkend op een prinsen- en prinsessenfeest rond 15 november - en dat bleek een goede gok! - voerde ik mijn idee ook meteen uit.

Ik zette de schaar in het hemd, en toverde het om tot deze prinsessenjurk.Uit het voorpand - inclusief knopenpat - knipte ik het achterpand van het lijfje. Het voorpand van het lijfje kon ik uit een mouw halen. Ik gebruikte de hiervoor de patroondelen van een goed passend jurkje.

Voor de rok knipte ik het onderste gedeelte van het hemd af. Zowel voor- als achterpand, de zijnaden bleven ook behouden. De voorpanden knipte ik bij, ik volgde daarbij de ronding van het achterpand. Beide voorpanden liet ik iets overlappen en dan rimpelde ik het geheel tot het paste op het lijfje.Dat geeft dan een bovenjurk met een rok die vanachter wat langer hangt (een soort van sleep zonder over de grond te slepen). Eronder draagt mijn prinses een tulen rokje. Dit is er ééntje van de H&M omdat we dat in de verkleedkoffer hadden zitten, maar je kan dit ook perfect zelf maken, bijvoorbeeld zo.

De mouwen, zoom en hals werden afgewerkt met biaislint.En prinses Janne was klaar voor het bal!

Indien gewenst, wil ik het hele proces van-overhemd-tot-prinsessenjurk nog wel eens in het lang en het breed en met foto's erbij uitleggen?

In ieder geval, recykleren is en blijft geweldig plezant. Let de komende 14 dagen maar op. Er zullen ongetwijfeld heel veel geweldige en inspirerende projecten de revue passeren. Meer hierover vind je .hier

12 opmerkingen:

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!