woensdag 26 juli 2017

Oh, Paris!

Ergens in december vroeg dochterlief "wanneer gaan wij nu toch eens naar Parijs?". En omdat het bij ons ook al veel te lang geleden was, maakten we er werk van. We begonnen deze zomervakantie met een citytrip naar Parijs, en daar hebben we geen moment spijt van gehad!Iedereen maakte op voorhand een lijstje met dingen die zeker niet mochten ontbreken. Lukas dook daarvoor in de reisgids, Janne ging op haar gevoel af...


Een geboren citytripster, zo blijkt!

Dag 1

De trein is altijd een beetje reizen, en met de thalys sta je zo in Parijs. We kwamen aan in de namiddag en gingen eerst ons appartementje ontdekken. Daarna trokken we naar Centre Pompidou.

We aten iets, kuierden nog wat rond en zochten ons appartement terug op. De volgende dag wordt namelijk een drukke...

Dag 2

We namen de metro naar de Sacre-Coeur. We klommen de trappen op en genoten van het uitzicht. En dan namen we een andere weg weer naar beneden, want daar aan de voet van de Sacre-Coeur kon ik niet voorbij aan de vele stoffenwinkels...We liepen langs de "Mur des Je t'aime" richting onze volgende bestemming: de opéra!

Maar niet zonder tussenstop bij Galérie Lafayette, waar de monden openvielen van bewondering.En dan de Opéra. We mochten niet in de grote zaal, maar konden wel even binnengluren tijdens een repetitie van het ballet. En de hal en foyers maakten ook al de nodige indruk


Omdat we even genoeg gestapt hadden, namen we de metro tot onze volgende bestemming. Ik genoot jaren geleden al enorm van het Rodin-museum en de prachtige tuin. Dat mocht dus deze keer ook niet op het lijstje ontbreken!


En dan was het zover... Het moment waar Lukas en Janne zo naar uitkeken...


We namen de trap naar het eerste platform. Daar bleven we wat hangen, we aten er een ijsje en genoten opnieuw van het uitzicht... Meer moest dat niet zijn!


Dag 3

De volgende dag deden we rustiger aan. We startten met een boottocht door de sluizen van het Canal Saint-Martin en lunchten op een supergezellige plek langs het Bassin de la Vilette.Daarna gingen we wat verder uitrusten in het Parc des Buttes Chaumont.


Ik had daar gerust nog veel langer kunnen blijven rondhangen, maar we hadden nog een afspraak met een paar klassedames in het Louvre. Lukas keek Mona Lisa minutenlang in de ogen en we drumden gezellig mee rond de Venus van Milo...


Dag 4

De dag dat we terug naar huis moesten... Maar niet zonder een bezoekje aan het Musée des Arts et Métiers


Oh, Parijs, daar raak ik maar niet op uitgekeken... Wanneer mag ik terug?

2 opmerkingen:

 1. Hier houden we Parijs nog even 'voor ons' maar ze staan te springen tot het moment dat ze eens mee mogen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  บอลพรุ่งนี้

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!