woensdag 31 oktober 2012

Helewie

Al even geleden dat er nog iets voor de verkleedkoffer werd gemaakt. Halloween ging hier de vorige jaren nog vrijwel onopgemerkt voorbij - buiten enkele griezelfiguren aan de voordeur dan - maar dit jaar zaten we er middenin.

"Volgende vrijdag mag uw kleuter als griezelfiguur verkleed naar school komen" stond er twee weken geleden in het schriftje. En maandag een aanvulling: "donderdag ook".
Ah ja mama, want we vieren 'Helewie'

Aan de slag dus! Met een duidelijke deadline én het voornemen om niets te gaan kopen en volledig gebruik te maken van wat ik in huis heb. Een uitgebreide prospectie via pinterest later stond het vast: onze Lukas zou een vleermuis worden.

Op mijn pinterestbord 'project verkleedkoffer' was dan ook een opmerkelijke toename van vleermuiskostuums en - maskers te merken... Voor het pak ging ik voor deze handleiding.
Een oud t-shirt met driekwartmouwen van mezelf en een rest zwarte tricot volstonden om onze jongen van een paar vleermuisvleugels te voorzien.


Griezelkostuum of niet, dat venteke blijft er superschattig uitzien...

Voor het masker gebruikte ik uiteindelijk geen van de voorbeelden op pinterest. Ik tekende zelf een vleermuizensilhouet, borduurde er een gezichtje op en maakte het vast op een maskertje.


Ik maakte dit in vilt, net niet stevig genoeg zo blijkt, want na dag 1 kwam het masker al gehavend terug naar huis... De vleugels die hielden het wel twee dagen uit, en zullen nog wel vaker bovengehaald worden!

En ook dit stond voor het eerst verplicht op ons programma:


De suggestie om van het binnenste van de pompoen soep te maken werd enthousiast onthaald, want naar eigen zeggen had de zoon nooit eerder pompoensoep gegeten uit een pompoen, alleen nog maar uit een doos... zucht... (nvdr: zo erg is het hier heus niet, wij maken hier ook verse soep, ook van pompoenen)

Het heeft in ieder geval gesmaakt, die pompoe-hoe-hoe-nsoep!

9 opmerkingen:

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!