zondag 17 februari 2013

Het verjaardagsfeestje

Samen met de stof voor deze broek, kocht ik ook een mooie soepelvallende winterse tricot. Voor een kleedje. Eéntje voor mezelf. Graag met een kraag, en misschien ook iets van plooien vooraan? Mijn boekjes werden bovengehaald en doorbladerd. Er werd getwijfeld over het ene en het andere patroon - misschien een combinatie van het ene bovenstuk met het andere rokdeel, maar dan nét iets anders... ?

Aan die twijfel kwam een einde toen ik de patronen van la famille Victor ontdekte. De Chaperonne Jurk leek sterk op waar ik naar op zoek was! En zo mooi uitgegeven! Omdat ik het een leuke formule vind, kocht ik niet enkel het patroon voor de Chaperonne Jurk, maar 'Het verjaardagsfeestje', zodat ik binnenkort ook voor de dochter een nieuwe jurk kan maken!

Met de duidelijke werkbeschrijving erbij, ging het in elkaar steken echt heel vlot. En wat ik echt super vind, is dat je ook wat uitleg krijgt om het patroon aan te passen om een perfect zittende jurk te bekomen. Die aanpassingen waren nodig bij mij, en dankzij de uitleg ook helemaal gelukt!Ik ben tevreden! En het toeval wil dat ik deze jurk ook effectief gemaakt heb voor een verjaardagsfeestje. Het mijne... Zaterdag prijkt er '35' op mijn kroon en zondag mag ik nog eens uitgebreid gaan vieren samen met mijn eveneens jarige neefje en nichtjes.
Ook voor hen ligt er nog wat naaiwerk op mij te wachten, ik weet deze week nog wat doen...

4 opmerkingen:

 1. schoon!
  onze Jannes is ook nu zaterdag jarig...
  alvast proficiat, jong veulen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! De patroontjes liggen hier ook te wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi kleedje!!en alvast een fijne verjaardag. Ik ben volgende week dinsdag jarig, bij mij wordt het 39, richting 40 dus:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mor allé weer zo schoon. Maar ik durf dat model echt niet aan. Ik denk dat het hilarisch wordt...

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!