zondag 10 februari 2013

op zoek naar een broek

Dat blijkt niet altijd zo'n eenvoudige opdracht te zijn. Een goed passende - en ook goed bij mezelf passende - broek vinden dan nog... Hoe vaak denk ik niet "ik wil wel een nieuwe broek, maar geen jeans" om dan toch met een jeans te eindigen...

In de niet-jeansbroeken vind ik niet zo rap mijn goesting. Omdat ik mezef het stijladvies geef om me niet aan al te smalle pijpen te wagen, omdat één zwarte gekledere broek wel zal volstaan zeker (en grijs is mijn kleur niet), en omdat de broeken die ik dan zie zitten, toevallig allemaal niet meer in mijn maat te krijgen zijn...

Dan maken we ze toch gewoon zelf? Een goed plan is al half gewonnen, dus ik op zoek. Naar leuke broekstoffen en vooral een goed patroon.


De stof had ik in het najaar al te pakken. Bij Pauli vond ik een mooie donkergroene stof - die ze zelf nog maar net hadden te pakken gekregen - zacht en met een beetje wol in, dus ook prima voor het najaar en de winter.

Daarbij zocht ik dan een gekleder model, met rechte of iets bredere pijpen en graag ook wat detail om eventueel een paspelke tussen te steken. En dat stond in de Knip van januari 2012. Het feit dat de rits hier in de zijnaad verwerkt zit, trok me over de streep, ik ben nog zo geen held in het ritsen inzetten aan de voorkant...Bovendien was ik ook verkocht door de zakklepjes aan de tailleband. Die riepen om dat paspelke! En om een paar vintageknopen die hier al een tijdje op een bestemming lagen te wachten.

Tijdens het ineensteken heb ik gemerkt dat het patroon hier en daar nog wat moest bijgestuurd worden. Want meten is weten, maar in dit geval kwamen de maten niet altijd even goed uit. Maar hier en daar een extra stuk moeten innemen, dat is niet slecht voor de moraal hé!Met dank aan de zoon die vandaag wel even fotograaf wou zijn!

18 opmerkingen:

 1. Mooi! Het doet me goesting krijgen om me zelf aan een broek te wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooohh waauw dat is een kei knappe broek. Eentje om jaloers op te zijn. En die knopen passen er perfect bij en maken het helemaal waauw. Misschien moet ik mij dan toch ook eens wagen aan het maken van een broek. groetjes Karen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amai, een broek! jij durft dat :-)
  chapeau, ze staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ziet er zo'n comfortabele broek uit, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi! En eens je een goed patroon hebt, kan het bandwerk beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat zou met deze best wel eens kunnen gebeuren! (ben alweer aan het uitkijken naar stofjes...)

   Verwijderen
 6. precies ferm schoon! da durf ik echt nie, en broek maken voor mezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeer mooi! Is ook een naai-uitdaging voor mezelf dit jaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar zeg, je mag heel trots zijn op jezelf om een broek in mekaar te krijgen en dan nog wel een heel schone!chique dinges!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. maar seg, gij zijt goed bezig. Nu ben ik jaloers. Hier ligt al meer dan een jaar en stuk rode stof te wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heeft Lukas die foto's gemaakt? Allebei supergoed bezig dan he!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. amai, knap gedaan hoor! En zo tot in de details afgewerkt! Ik heb me nog nooit aan een broek gewaagd, maar binnenkort staat er in de stikles eentje op't programma! Ik hoop dat ze even mooi lukt als die van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben absoluut geen broekendraagster, maar met dit modelletje zou je me nog kunnen overhalen ... super geslaagd !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amai Leentje , ik ben fier op je.
  Zeer geslaagd én mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. amai, das echt knap gedaan! Een broek voor mezelf, daar durf ik me nog niet aan wagen...

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!