maandag 22 juli 2013

dessertje?

Terug thuis na twee zalige weken Frankrijk. En we hangen daar nog een week vakantie thuis aan vast!

Een weekje niets moet en alles mag. En genieten van de zon op ons eigen - sinds juni gloednieuwe - terras. Nu de werken in de tuin voorlopig afgerond zijn (het terras ligt, de rest is voor het najaar), mocht ook de barbecue weer aangestoken worden.

Vanavond maakte ik één van mijn favoriete dessertjes bij de barbecue: peer in papillot met vanilleijs.

Supergemakkelijk en superlekker! dat gaat zo:



Je hebt nodig: peren, kaneel en vloeibare honing.
Schil de peren en snij ze in stukjes.
Leg op een stuk zilverpapier.
Bestrooi met kaneel en besprenkel met de honing (ik gebruikte ongeveer een eetlepel).



Plooi het zilverpapier toe en leg het pakketje ongeveer twintig minuutjes op de barbecue.



Et voila! Over kommetjes verdelen, vanille-ijs erbij en genieten!



ps: ook lekker met bv amandelschilfers erbovenop, maar die had ik niet in huis. Ook ander fruit is superlekker op deze manier!

4 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk! Wij deden eerder al een ananas met een scheutje amareto in een papillot op de BBQ. Daarna serveren met gemalen kokos. Ook een aanrader! Geniet nog van jullie vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm... Dit wil ik ook wel eens proberen. Hier heb ik al eens de versie met appeltjes en Calvados gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oooooh, ziet er heeerlijk uit!! Moet ik volgende keer ook eens proberen
    en de hierbovengenoemde suggesties klinken ook superlekker, de bqq zal nog een paar keer aan moeten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. klinkt goed. Dat moet ik maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen