woensdag 17 augustus 2011

Dagje van mezelf

Het traject Mechelen - Brussel wordt vanaf volgende week weer dagelijkse kost, maar vandaag was het nog even anders. Vandaag was het een uitstapje. Helemaal voor mezelf!
Nog even de zoon wegbrengen naar zijn brandweerkamp, en we waren vertrokken... Richting BOZAR, want ik had nog een tentoonstelling tegoed.

Was ik daar toch wel een uur te vroeg zeker... Ik kon dus echt niet anders dan eerst wat rond te gaan wandelen. Even rondneuzen bij Cora Kemperman (maar niets gevonden), en koffie met - superlekkere - kaastaart bij Exki op de Grasmarkt.

En dan terug naar BOZAR, voor de tentoonstelling van Jeff Wall. En het was de moeite waard. Omdat het knappe foto's zijn (maar dat wist ik al), maar ook omdat het fijn was om nog eens rustig op eigen tempo door een tentoonstelling te gaan, even te kunnen gaan zitten om iets wat langer te bekijken, en om zélf de audio-gids te mogen dragen en hanteren... De zoon doet tegenwoordig wel zijn best hoor, maar houdt dat nog niet echt lang vol... We waren eind juli in het fotomuseum in Antwerpen, en hij was eerst echt wel geïnteresseerd. Maar na het poneren van de stelling: "deze foto vind ik gek, want die is zo groot. en ik vind eigenlijk al die grote foto's gek", was de pret er voor hem af en wou hij liever een ijsje gaan eten.

Terug thuis was er nog even tijd voor een boekje in het zonneke, voor ik de kleine brandweerman mocht gaan ophalen.

Stond eveneens nog op mijn nog-to-do-lijstje: nog eens koken in de tajine... Dat is bij deze ook gebeurd!

Op de foto: tajine met lamsvlees en groenten... Lekker! En nog eens zo lekker omdat we eindelijk nog eens buiten konden eten!


Graag nog een paar dagen als vandaag, dan kan ik er volgende week weer met volledig opgeladen batterijen tegenaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!