maandag 15 augustus 2011

Hoe het (her)begon...

Het kriebelde al een tijdje, en ik had hier ook al eens een stofke besteld voor een mamagemaakt rokje-op-de-groei voor de toen nog kersverse dochter... Maar de praktische uitvoering liet op zich wachten. Want we waren aan het verbouwen en er was niet altijd zoveel plaats voor alles en iedereen. En de Bernina stond nog op zolder. En al mijn naaispulletjes ook...

De Bernina is intussen van de zolder af, en heeft een plekje gekregen in de keuken, of in de nieuwe ingemaakte kast, het hangt er van af hoe snel ik ze denk nodig te hebben... Het toen geknipte patroontje was nog net de juiste maat, en twee avonden later was het rokje klaar!


En ik had de smaak weer goed te pakken...

3 opmerkingen:

 1. Heel mooi rokje! Welk patroontje is het?

  Bedankt voor je leuke reactie op mijn blog! Ik ben meteen eens hier komen piepen. Ik wil je graag volgen, maar die functie werkt weer niet voor 't moment... Ik kom later zeker weer langs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt! Het patroon voor het rokje komt uit Knippie (die van feb/maart 2010). Het is er ééntje met één bolleke, dus ideaal om er weer in te komen... Het stikken op zich was ik nog niet verleerd, het zit 'm nog in de details (het was bijvoorbeeld niet de bedoeling dat de tailleband-vogeltjes op hun kop vliegen...)

  Graag tot later!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, wel ja, ik had er nog niet op gelet hoor!

  En die Knippie staat er dus ook alweer bij in mijn lijstje van tips...

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!