dinsdag 16 augustus 2011

"Project verkleedkoffer"

Bij patroontjes.be vond ik dit boekje:
Ik moest meteen terugdenken aan de afgelopen carnaval. Toen mochten Lukas en zijn klasgenootjes zich verkleden als olifanten. Olifantenpakken waren in Mechelen en omgeving al snel niet meer te vinden, zelf maken zou me op dat ogenblik nog niet lukken... Gelukkig vond ik een mama die het fantastisch zelfgemaakte kostuum van haar zoontje wegdeed wegens te klein geworden. En Lukas was een pracht van een olifant!

Terug naar dat boekje nu... Ik zag dat en wou het hebben. Want de volgende keer maak ik - gelijk welk - verkleedpak toch gewoon zelf?! (Voorzichtig ambitieus zij mag wel, niet?) Het idee voor een verkleedkoffer met eigengemaakt gerief was geboren...

In afwachting van de aankomst van het boekje, ging ik al eens rondneuzen op het net, en vond wat ik zocht: goeie ideeën voor maakbare verkleedkleren. Met dank aan mamasha, want zij heeft er ineens een pak gegroepeerd!

Ik begon met de drakencape van meisjesmama. Een fleecedekentje uit de Zeeman, een restje dat ik ooit eens van een gordijn heb afgeknipt (zie je nu wel dat ik dat niet moest weggooien...) en een paar stukjes vilt maakten deze kleine draak:


Mijn draakje kreeg opgevulde stekels en een dubbele rij drakentanden, ééntje bovenaan de kap, en ééntje op de velcro-sluiting.

Het volgende stuk werd een cowboy-vestje - hij noemt het zelf zijn 'toy-story jasje' - van made:En ondertussen blijf ik hier maar toffe ideeën terugvinden, kijk ook maar eens bij schaartje.

Die verkleedkoffer raakt nog wel gevuld...


2 opmerkingen:

  1. Superleuk allemaal! Als ik kinderen heb, ga ik ook voor een verkleedkoffer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh maar die is ook gaaf zo met die slierten onderaan. Dank je wel voor je reactie op mijn woody vest!

    BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!