maandag 14 mei 2012

overlock-rokje

Ze zijn allemaal mooi, de allemaal-rokjes. En deze is ook nog eens supersnel klaar! Dus, nog even snel, voor ik mij laat inwijden in de hemdjesmakerij - de stof is intussen al geknipt - het fronsrokje met tricot band voor Janne!
En zo geweldig plezant om te maken dat dat is! Geen patroon, gewoon een schoon lapje stof en een stukje tricot en hop! Een rokje! Ik gebruikte een lapje viootjesstof die ik bij de Banier vond. Zo een stukje van 50 x 50 was genoeg voor mijn meiske. Ik knipte het middendoor in twee, en overlockte de twee stukken aan elkaar. In de stapel te recykleren t-shirts zat een topje in ribbeltricot dat precies de juiste kleur paars had. En de tailleband was een feit.
De onderkant werkte ik af met een rolzoom en flockdraad. Dat is een iets dikkere, en wat pluizende draad die in de bovenste grijper van de overlock moet ingeregen worden. Bestaat in verschillende kleuren, en geeft als effect een wat vollere rolzoom. Geleers tijdens mijn overlocklesje en dan maar meteen een bobijntje meegenomen om te testen... want toevallig hadden ze ook hiervan net het juiste paars. Er staan nog meer rokjes op de planning en het verlanglijstje. Maar eerst schakelen we even in hemdjes- en bloesjesmodus.

7 opmerkingen:

 1. Leuk stofje en heel leuk afgewerkt met dat sierrolzoompje !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op dat stofje ben ik instant verliefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een heel zomers rokje. nu de zon nog en het is compleet hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amaai, ze hebben schoon stof bij de banier precies!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn wel maar kleine stukjes, eerder bedoeld om tasjes en zo van te maken.

   Verwijderen
 5. Heel mooi! En amai, bij de Banier hier in de buurt hebben ze geen stof, jammer genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!