zondag 20 mei 2012

Merci Mamasha!

Hoog op het lijstje van ooit eens te realiseren mijlpalen stond een hemdje voor de zoon - en bij uitbreiding ook ooit een hemd voor de wederhelft. Maar zo in mijn eentje durfde ik daar toch niet goed aan beginnen. Het voorstel van mamasha om een hemdjes-sew-along op poten te zetten, werd hier dan ook absouut op gejuich onthaald. Lukas mocht zelf in de stoffenbak duiken om zijn stofje te kiezen. Hij ging voor de vogeltjes van Mies&Moos, en ik kon hem daar geen ongelijk in geven. Extra motivatie voor de mama om haar best te doen... We zouden maandag beginnen, ik maakte zondag alvast mijn huiswerk en tekende het patroon al uit. De Ottobre met het applehemd zit in mijn collectie, dus een applehemd zou het zijn! Het was plezant, zo elke avond uitkijken naar de post. En dan stukje per stukje verderwerken aan dat hemdje. Bedankt mamasha! Voor het intiatief, voor de duidelijke uitleg en foto's, voor het werk en de tijd die je er hebt ingestoken. Ondanks de zelfingebouwde voorsprong bereikte ik het einddoel met een kleine achterstand vanmiddag. En ziehier het hemd:
Ik ging mee met de biezenfolie, maar opteerde verder voor de kraag-uit-één-stuk en ook de mouwen werden gewoon omgezoomd. Bij de volgende versie(s) waag ik mee ook eens aan paspel aan de pas, een kraag met staander. Doorlopende prints staan ook op het lijstje met ooit eens te realiseren mijlpalen.
Het eindresultaat: tevreden zoon, trotse mama!

12 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig hemdje, en zulke mooie stof...en wat een heeeeeeeeeeeerlijk model! goed gedaan, daar mag je trots op zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi! Zeker in dat prachtige stofje! Hijzelf is zo te zien ook erg blij met zijn hemdje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij wil het morgen aandoen om aan iedereen te kunnen vertellen dat zijn mama dat gemaakt heeft :-)

   Verwijderen
 3. Heel mooi. Inderdaad om blij van te worden/trots op te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai, zo mooi, en die kleur staat hem goed !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook zitten meelezen met Mamasha, maar het nog niet aangedurfd! Dat vogelhemdje is een pracht-exemplaar en de kleine straalt er mee! Goh, ik ga het toch ook eens moeten proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kei-ferm jong! Respect, ik heb nog niet aan hemdjes gewaagd voorlopig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De rubriek patronen vind ik een heel tof idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat stofke heb k ook al efkes op t oog, maar nog niet in bezit ;-)
  knap ventje & zeker mag hij trots zijn op mama's hemdje ;-)
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!