Doorgaan naar hoofdcontent

Bonnie - Fibre Mood 12

Het is alweer zover... de nieuwe Fibre Mood ligt in de winkel! En het is een topeditie... Ik had bij meerdere patronen meteen de "wil-ik-maken"-reflex. Mijn nog herstellende arm dwong mij evenwel om het eenvoudig te houden. Iets in de categorie minimale moeite - maximaal resultaat liefst.

En daar was Bonnie, een blouse met een aansluitend lijfje en zot schone mouwen! Al die andere mooie patronen verhuisden naar mijn to-sew lijstje, en ik ging voluit voor Bonnie!

Nieuwe stof zou ik daar niet voor kopen... Tot ik bij Ansje Handmade deze fantastische crepe van Eglantine & Zoe tegenkwam... en daar bovendien ook meteen de Bonnie blouse in zag...


En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! De stof valt mooi soepel door, verwerkte zalig en is een plezier om te dragen. Voor een volgende Bonnie zal ik dan iets uit de voorraad nemen, beloofd 😏.

Het maken ging relatief snel, al ben je wel even bezig met de plooien in de mouwen. Maar het resultaat mag er dan wel zijn! 

Dit wordt volgens mij een vaakgedragen telewerk-outfit. Eenvoudig, elegant en toch bijzonder. Wat mij betreft een schot in de roos!Benieuwd naar meer? Ga dan zeker eens kijken in de link-party!

Foto's: Stefan Vandenberghe


Reacties

Populaire posts van deze blog

streepjes voor... (KCW 1&2)

Dit had ik niet zien aankomen... Het voornemen voor deze Kids Clothes Week was om de kinderen van nieuwe truien te voorzien, warme zachte winterkleertjes. Het gebeurde tijdens het 'shoppen' in de stoffenbak. Plots klonk er uit twee mondjes "oooh", "zo'n mooie streepjes" en "wat zacht"... Of iemand daar een trui uit wilde? Oh jawel, en wel allebei... En zo geschiedde. Niet alleen gebruikte ik dezelfde lap stof, ook het patroon is twee maal hetzelfde. Ik kocht een tijdje geleden het patroon van de Bimaa Sweater van Lou Bee Clothing . Deze trui past smal aan (en ik heb smalle kinders, dus dat komt goed uit!) en heeft drie kraagopties: een zalig ruime rolkraag, een sjaalkraag en een kap. Het geheel kan met de overlock in elkaar gezet worden, enkel voor de sjaalkraag was de Bernina heel even nodig. En als alles vlot loopt zitten ze razendsnel in elkaar. Ik was op een uurtje tijd bijna klaar met allebei, en als ik niet was beginnen knoeie

Elisa, Elisa,...

Feestje in de brievenbus vandaag! De nieuwe Fibre Mood is er! Ik mocht een paar weken geleden al eens virtueel bladeren door de nieuwe patronen. Mijn oog viel op Elisa: een leuke blouse, heel eenvoudig recht van snit, maar met een coole kraag die ik wel eens wou proberen. Bovendien leek dit me ook perfect om goed voor de dag te komen tijdens die vele videovergaderingen die bij ons "nieuwe werken" van tegenwoordig horen. En toen vielen er een paar puzzelstukjes op hun plaats... Een langgekoesterde Liberty en een zak vol groene knopen die ik niet kon laten liggen ooit op een rommelmarkt in Limoges (hamsteren, I know...) Vier daarvan hebben dan toch alvast een bestemming gevonden... Het model is "boxy" en valt vrij kort, maar op een broek of rok met hoge taille vind ik dat wel mooi. Ik verlengde voor de zekerheid wel met 3 cm en dat was een goede keuze. De kraag was een precisiewerkje, net wat ik nodig had om mijn gedachten even te verzetten. Voor