Doorgaan naar hoofdcontent

Bonnie - Fibre Mood 12

Het is alweer zover... de nieuwe Fibre Mood ligt in de winkel! En het is een topeditie... Ik had bij meerdere patronen meteen de "wil-ik-maken"-reflex. Mijn nog herstellende arm dwong mij evenwel om het eenvoudig te houden. Iets in de categorie minimale moeite - maximaal resultaat liefst.

En daar was Bonnie, een blouse met een aansluitend lijfje en zot schone mouwen! Al die andere mooie patronen verhuisden naar mijn to-sew lijstje, en ik ging voluit voor Bonnie!

Nieuwe stof zou ik daar niet voor kopen... Tot ik bij Ansje Handmade deze fantastische crepe van Eglantine & Zoe tegenkwam... en daar bovendien ook meteen de Bonnie blouse in zag...


En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! De stof valt mooi soepel door, verwerkte zalig en is een plezier om te dragen. Voor een volgende Bonnie zal ik dan iets uit de voorraad nemen, beloofd ­čśĆ.

Het maken ging relatief snel, al ben je wel even bezig met de plooien in de mouwen. Maar het resultaat mag er dan wel zijn! 

Dit wordt volgens mij een vaakgedragen telewerk-outfit. Eenvoudig, elegant en toch bijzonder. Wat mij betreft een schot in de roos!Benieuwd naar meer? Ga dan zeker eens kijken in de link-party!

Foto's: Stefan Vandenberghe


Reacties

Een reactie posten

Benieuwd naar wat jij ervan vind ! Laat gerust een berichtje achter!

Populaire posts van deze blog

Isa sweaterdress

Mag ik u voorstellen: Isa! Isa is het nieuwste patroon van Bel'Etoile . Het is een sweater, een crop-top ├ęn een sweaterjurk, met colourblock-opties. Je kan er een jurk met rimpelrok en grote zakken van maken of een rechttoe-rechtaan sweaterjurk. En dat is wat wij deden voor de patroontest. Mijn Janne heeft steeds uitdagender maten. Op basis van haar borstomtrek koos ik op aanraden van Isabel voor maat 98, en die verlengde ik naar maat 116. En dat resulteerde in de perfecte pasvorm voor mijn dametje! De mooie sweaterstof vond ik bij Madeline de Stoffenmadam . Je weet wel, zo'n coupon die je niet kunt laten liggen... Als je voor de basic sweaterjurk kiest, dan heb je in geen tijd een prachtresultaat. En dat is ook dankzij de superduidelijke handleiding! Janne vindt haar Isajurk alvast zalig! Zacht, comfortabel en speelproof. Helemaal zoals ze het graag heeft! Het gaat hier dan zeker ook niet bij deze ene basic versie blijven. Ik ga zeker oo

Rollercoaster getest en goedgekeurd! (kcw #1)

Op dag 1 en 3 - die voor mij eigenlijk dag 2 was - van Kids Clothes Week maakte ik voor de zoon de Rollercoaster uit Homemade Mini Couture . Dat boek deed ik mezelf cadeau zodra het in de winkel lag, want met een zoon van 5 en een dochter van 3, ga ik daar nog h├ę├ęl veel plezier aan beleven! De Rollercoaster dus! Ik nam het patroon voor 5 jaar over, maar verlende de pijpen. Het patroon tekenen en knippen deed ik eigenlijk al op zondag, om op dag 1 meteen achter de naaimachine te kunnen starten. Na exact 1 uur stikken had ik na dag 1 vier halve broekspijpen klaar. Dinsdag had ik geen tijd, wegens een info-avond over het eerste leerjaar (het gaat vooruit!). Dag 3 was voor mij dus eigenlijk dag 2. Ik haalde de verloren tijd van dinsdag in en na nog eens 1,5 uur werken was mijn rollercoaster klaar. En was het al te donker om nog foto's te maken. Bij deze dus: Voor vandaag staat er weer wat knipwerk op het programma...